10 kućica iz bajke

Utonite u svijet mašte uz našu novu galeriju! Dokazat ćemo vam da kućice iz bajke stvarno postoje…

 

1. Shabby chic koliba

12-kucica-iz-bajke01

Malena viktorijanska koliba rezultat je uradi sam projekta njezine vlasnice. Bijela boja i visoki strop s kojeg vise kristalni lusteri stvorili su prekrasan romantični ugođaj. Više o ovoj kućici pročitajte u našem nedavno objavljenom članku.

 

2. Osamljena kuća na drvetu

12-kucica-iz-bajke03

Ova prekrasna kućica na drvetu smještena je u samom srcu Atlante (SAD), a pravi je izbor za one koji se žele privremeno izolirati od gradske vreve.

 

3. Kuća Jack Sparrow

12-kucica-iz-bajke04

Zanimljiva kućica s pogledom na more savršena je za odmor i uživanje u seoskoj idili. U potkrovlju se nalazi spavaća soba, a u prizemlju kuhinja, kupaonica i dnevni boravak. A sve to u simpatičnom rustikalnom stilu.

 

4. Kuća-vagon

12-kucica-iz-bajke07

Gotovo sav materijal korišten u izgradnji i uređenju ovog vagona je recikliran, a poseban dojam ostavljaju okrugli prozori i zaobljen krov. U svega 15 četvornih metara smješteni su krevet, kuhinjica i peć na drva.

 

5. Bajkovita spavaća soba

12-kucica-iz-bajke06

Bajkovita spavaća soba smještena je u luksuznoj vili u Rusiji. Zbog drveta kao dominantnog materijala djeluje poput seoske kolibice i odiše vrlo opuštajućom atmosferom.

 

6. Koliba u šumi

12-kucica-iz-bajke02

Odmaralište u šumi postoji još od 1921. godine, a prilikom odabira smještaja moguć je izbor između sobe ili privatne kolibe za odmor od mnogobrojnih aktivnosti.

 

7. Kuća-čizma

12-kucica-iz-bajke05

Kućica u obliku čizme neodoljivo podsjeća na prizor iz bajke. U prednjem dijelu čizme smještena je minijaturna blagovaonica, odmah pored nje nalaze se kauč i kamin, a vanjski prostor savršen je za druženje s obitelji ili prijateljima.

 

8. Kuća od cjepanica

12-kucica-iz-bajke08

Ova se rustikalna kuća, smještena u Wisconsinu (SAD), svojim izgledom izvrsno uklapa u okolinu. Zanimljiv detalj su okrugli prozori različitih veličina.

 

9. Luksuzna kuća na drvetu

12-kucica-iz-bajke10

Duga drvena staza vodi do luksuzne kuće na drvetu izgrađene na stogodišnjem hrastu. Vanjski dio podsjeća na maleni dvorac, a interijer je začuđujuće prostran zahvaljujući dobroj organizaciji prostora.

 

10. Okrugla kućica u Walesu

12-kucica-iz-bajke12

Okrugla kućica u sjevernom Walesu (Velika Britanija) savršeno je utočište tijekom istraživanja keltskog krajolika.