20 Dnevnih soba u industrijskom stilu

Ako želite saznati više o industrijskom stilu uređenja, onda ćemo vam dati kratak pregled ovog popularnog stila uređenja koji podsjeća na tvornicu ili radionicu. Industrijski stil interijera često se povezuje s potkrovljem, stanovima i gradskim stanovima. Međutim, možete uzeti elemente ovog stila interijera i učiniti da on funkcionira u gotovo svakoj vrsti doma.

Postoje i seoske kuće s elementima industrijskog dizajna, kao i skandinavske kuće s industrijskim stilovima. Moguće je pomiješati industrijski stil s mnogo različitih stilova. Ne morate se u potpunosti baviti industrijom da biste dobili elemente ovog stila u svom domu.

Slijede glavni elementi industrijskog dekora s kojima ćete se najčešće susresti.

Veliki crni prozori

Ako možete, pokušajte nabaviti velike crne okvire za svoje prozore koji čine mrežu. Oni podsjećaju na tvorničke prostore i skladišne ​​prozore. Propuštaju i tonu svjetla!

 

Chris Bradley

Dodir vintage i antiknih komada

Industrijski namještaj često dobiva inspiraciju iz antiknog ili vintage dizajna. Ako se možete dočepati antiknih komada, onda još bolje!

Office of Architecture Brooklyn

Zidovi obloženi ciglom

Puno industrijskih potkrovlja imaju zidove obložene ciglom kako bi im dali rustikalni i tvornički dojam. Dok većina modernih domova ima suhozid ožbukan preko originalne cigle, zidovi od cigle vratili su se u stilu u mnogim domovima pored industrijskih.

SQ Projects

Velike metalne kupolaste svjetiljke i viseće svjetiljke

Također tu su i velike metalne kupole i stolne svjetiljke koje pomažu u osvjetljavanju industrijskih prostora.

Unknown

Stol za kavu na kotačima

Tvornički stol na kotačima može se koristiti u vašoj dnevnoj sobi kao stolić za kavu. Ovi stolići za kavu na kotačima obično se nalaze u životnim prostorima u industrijskom stilu.

Metal i drvo

Rustikalno drvo i metal ključna su kombinacija dizajna industrijskog namještaja. Možete pronaći bilo koji stil namještaja s ovim komadima pomiješanim zajedno kako biste stvorili prekrasan industrijski dizajn.

Heirloom Design Build

Murdock Solon Architects

Stolice za zadaće crtača

Ako postoji jedna vrsta industrijske stolice koja vam je potrebna u vašem domu, to je radna stolica za industrijskog crtača! Ove metalne stolice vrlo su tipične za industrijski namještaj. Obično ih koriste obrtnici kada rade na umjetničkom ili inženjerskom projektu. Danas arhitekti i umjetnici rado rade s ovih stolica.

Romas Noreika

Metalne grede, cijevi i kanali

Ključno je napuštanje sirovih elemenata industrijskog prostora. Da biste dobili tu tvorničku atmosferu, važno je pokazati sirove materijale u prostoru s kojim radite! Prikaz čeličnih greda, cijevi i kanala dat će području “nedovršen” izgled što je upravo ona industrijska atmosfera koju želite.

Unknown

Ibrahim Ethem Kisacik

Unknown

hCO Interiors

Insight Vision

Gole Edisonove žarulje

Kada je u pitanju industrijska rasvjeta, Edisonova žarulja je ono što je najupotrebanivanije! Tvrtke poput Schoolhouse Electric bile su vrlo popularne u stvaranju prekrasnih rasvjetnih tijela koristeći gole žarulje u svom industrijskom dizajnu.

Kavezna rasvjeta

Kavezna rasvjeta je još jedan popularan trend industrijske rasvjete. Ova vrsta rasvjete omota metalne šipke oko žarulje kako bi oko nje formirala “kavez”.

Four Point Design Build Inc

Beton

Konačno, počeli smo primjećivati ​​betonske radne ploče, betonske podove i druge elemente dizajna u industrijskim kućama. Beton je tipično tamno siv i lijepo se slaže s različitim metalima i drvetom.

Brock Built

Grisoro Designs

Srebrna metalik paleta boja

Rijetko ćete pronaći hrabre i svijetle boje u industrijskom prostoru. Možda ćete pronaći neke smeđe i tamnoplave, ali inače se držite metalik palete boja poput srebrne, sive i zlatne.

PHANOMEN Design

Kožni elementi

Koža je ključna za dodavanje topline inače hladnom metalnom industrijskom prostoru. U industrijskim dnevnim sobama često viđamo puno smeđih kožnih sofa.

Melissa Winn Interiors

Bakreno posuđe

Bakrene posude i tave pomoći će vam da u svojoj kuhinji stvorite onu toplu industrijsku prirodu. Bakreno posuđe također daje šarmantnu vintage atmosferu vašoj industrijskoj kuhinji.

Tilt Pixel

Studio Gild

”Open concept”

Budući da je industrijski dizajn interijera inspiriran velikim skladištima i tvornicama, logično je da bi ovi domovi imali otvoreni raspored kako bi se omogućilo slobodno kretanje. Veliki prostori s prostranim podovima najbolje odgovaraju za stvaranje otvorenog rasporeda u vašem domu.

Emerick Architects

Nadamo se da vam je ova objava pomogla da saznate više o industrijskom dizajnu interijera i kako u svoj dom postići taj tvornički šik industrijski izgled! Pišite nam u komentarima što mislite o ovom stilu uređenja! 

Ps. Pogledajte i naš članak o uređenju malih stanova u industrijskom stilu.

 

Izvor fotografija: https://curatedinterior.com

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com