20 Genijalnih ideja za uređenje male kuhinje

Veće nije uvijek bolje, pogotovo kad govorimo o kuhinji. Male kuhinje obično su učinkovitije za rad od velikih. Prostor i dobar dizajn nisu rezervirani samo za velike kuhinje. – Sve što trebate su neke dobre ideje za uređenje male kuhinje koje će vaš mali prostor učiniti organiziranim, funkcionalnim i lijepim.

Ako možete organizirati svoju kuhinju, možete organizirati i svoj život. – Louis Parrish

1. Daska za rezanje na sudoperu

Dodavanjem daske za rezanje na otvor sudopera proširujete svoj radni prostor a ujedno i sudoper vam izgleda čišće. Ps. Kada vam dođu neočekivani gosti, samo preklopite sudoper daskom za rezanje i odmah sve izgleda čišće. Praktično, zar ne?

2. Zrcalo kao zidna obloga

Osim što samo po sebi zrcalo podiže svaki prostor, koristeći ga kao zidnu oblogu između ormarića učinit ćete da vaša kuhinja vizualno izgleda veća.

3. Metalik zidna obloga

Najnoviji metalik trend u kuhinji obnavlja kuhinju i čini ju većom i izuzetno modernom. Bez obzira radi li se o većoj ili maloj kuhinji, ovaj metalik trend se izvrsno uklapa u svačijoj kuhinji te daje potpuno drugu dimenziju svakom prostoru.

4. Funkcionalna mala kuhinja

Pametno uključite zid u pohranu posuđa, kao i dobro osvjetljenje, čime ćete vizualno povećati prostor svoje male kuhinje.

5. Mjesta za pohranu svugdje

Ova kuhinja ima police i mjesta za pohranu na novim i korisnim mjestima poput otoka i iznad sudopera. Trebate iskoristiti svaki djelić kuhinje najbolje što možete.

6. Više radnog prostora

Moderna, keramička ploča za kuhanje povećava radni prostor kuhinje.

7. Mala kuhinja koja djeluje

Strateški postavljene police, dobro osvjetljenje i keramička ploča za kuhanje od ove male kuhinje rade iluziju velikog prostora, uz puno radnog prostora za kuhanje.

8. Izvlačni ormarići za dodatni radni prostor

Pretvaranje ormarića u izvlačni dodavanjem kotača daje vam dodatni radni prostor kad vam je potreban, a kad ga ne trebate samo pospremite ormarić. Praktično i pametno, je l’ da?

9. Otok na kotačićima

Otoci na kotačima su korisni kao dodatno mjesto za pohranu i dodaju optimalan radni prostor, jer ih u svakom trenutku možete postaviti gdje ih trebate.

10. Sklopivi stolić

Stol ove male kuhinje se lako sklopi ili postavi prema potrebi. Za svakodnevne potrebe ga možete koristiti sklopljenog, a kada vam dođu gosti možete ga lijepo rasklopiti i dobiti veći stol na koji vam stane sve.

11. Komercijalne kuhinjske ideje

Dodajte komercijalna rješenja za pohranu svojoj maloj kuhinji. Možda ne izgledaju baš lagana za održavati, ali su funkcionalna i izdržljiva.

12. Radionička ploha za vješanje

Objesite i obojite zidnu plohu koju možete pronaći u radionicama. To može biti svestrano zidno mjesto za pohranu lonaca, pribora i ostalog. Samo se prepustite mašti!

 

13. Vješanje lonaca

Stalak za vješanje lonaca iznad kuhinjskog otoka dodaje razne mogućnosti pohrane a i čini se prilično praktičnim.

14. Zona bez nereda

Ova kuhinja drži sve pohranjeno, a barske stolice bez naslona možete ugurati ispod pulta ili ih čak koristiti kao dodatni radni prostor.

15. Daska za rezanje preko sudopera

Još jedna ideja za proširenje radnog prostora daskom za rezanje postavljenom preko sudopera koju ne možete izvući već je ugrađena na samom sudoperu.

16. Radni prostor na sklapanje

Dodajte sklopivi pult, ako trebate više prostora u vašoj kuhinji. Sigurno će vam kad-tad biti potrebno!

17. Otok na kotačima

Još jedno rješenje za ovaj put malo veći otok na kotačima od kojeg ćete imati mnogo koristi, uključujući pohranu, mjesto za doručak i prostor za pripremu hrane.

18. Izvlačni otok

Ovaj pametan otok na kotačima prema potrebi izvucite iz ormarića i vratite ga na mjestu kada vam više ne bude potreban. Baš praktično!

19. Zidni nosač lonaca

Nosači lonaca ne moraju biti na stropu. Ova mjesto za vješanje lonaca na zidu osigurava puno mjesta za pohranu i jednostavnost pristupa naročito kada nemate puno prostora u svojoj kuhinji.

20. Prostor za pohranu na zidu

Razne praktične šipke i police za pohranu montirajte na slobodan kuhinjski zid te tako pretvorite cijeli zid u mjesto za pohranu. Vizualno će izgledati lijepo i moderno, a usput će biti i praktično jer će vam sve biti na dohvat ruke.

 

Kako vam se sviđaju ovih 20 ideja za uređenje malih kuhinja? Pišite nam u komentarima koja vam se ideja najviše dojmila te u kojoj ideji se baš i ne pronalazite!

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com