25 ideja za kuhinje – bijela i drvo

Želite li dobiti izgled “čistoće bez napora” u svojoj kuhinju? Prirodni materijali i jednostavne boje su dobro mjesto za početak, a oni imaju dodatnu korist jer se lako prilagošavaju promjeni ukusa. Ovaj članak prikazuje 25 kuhinja koji koriste bijelu i drvo, kako bi potaknuti vaš sljedeći veliki redizajn. Prilično je zabavno vidjeti kako dizajneri koriste ove inače obične sastojke kako bi stvorili široku paletu prepoznatljivih i primamljivih kuhinjskih stilova. Zastupljene su i svjetla i tamna palete, u rasponu od organskih do ultra modernih tema, pa možete lako pronaći nešto što vam se sviđa!

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-001

Minimalizam uvijek odlično funkcionira u kuhinji, pod uvjetom da ima dovoljno mjesta za pohranu, kojeg ova definitivno ima. Korištenje spuštenog stropa u prostoriji bez prozora ponekad može stvoriti pretaman prostor, ali uporaba laganih materijala, uz blagi sjaj, pomaže kako bi se povećala rasvjeta iz drugih izvora.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-002

Ovoj prekrasnoj kuhinji pomaže jedinstven položaj iznad spuštenog dnevnog boravka. Omeđena je ekspanzivnim kliznim prozorom, s obiljem svjetlosti. Puni ormari od poda do stropa obloženi drvom pružaju lijepu, prirodnu ravnotežu nasuprot zidu zelenila koji okružuje vrt.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-003

Svježa i kreativna. Ova kuhinja suprotstavlja svijetle i tamne materijale za snažan vizualni efekt, koji se ocrtavaju i u stilski oslikanim stolcima i jakoj geometrijskoj umjetnini. Crno-bijela slika na zidu je djelo iznimno popularnog Jennyja Liza Rome.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-004

Industrijski utjecaji definiraju ovaj elegantan prostor. Stolci su iz kolekcije Steelwood Ronana i Erwana Bouroulleca – nazvani po izrazito neobičnoj kombinaciji materijala korištenih u njihovom dizajnu.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-005

Bilo bi teško pogriješiti s takvim lijepim pogledom kroz ekspanzivne kutne prozore kao što su ovi. Jednostavan dekor ostavlja naglasak na vrtu, dok lijepi, plavi tepih pojačava vezu s nebom.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-006

Ovdje su bijeli i drvni elementi istaknuti na pozadini od sivih zidova i kamenih podova. Geometrijska tema oko blagovaonice je vrijedna spomena – stolci su iz Alchemia kolekcije Calligarisa, a viseća svjetiljka je kultni Lampframe dizajn Herra Mandela.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-007

Napa s dvostrukim cijevima lijepo se suprotstavlja ravnim linijama dugih drvenih dasaka i minimalističkim ormarićima.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-008

Svjetlo i sjena stvaraju dramatičnu igru preko udubljenja na kosim uzorcima ormara. Drveni elementi su rijetko korišteni, pojačavajući utjecaj na ukupnu estetiku. Obješene police su zgodna ideja – cool način za dodavanje pohrane iznad kuhinjskog otoka.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-009

Bijela i rustikalno drvo zajedno stvoraju prostor koji izgleda moderno, ali ima i određen klasičan izgled.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-010

Ova kuhinja je definirana svojim sjajnim bijelim površinama, koje pomažu pri odvajanju od ostatka stambenog prostora.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-011

Volite čudnu atmosferu? Ormari od tamnog drva jakog kontrasta dobro odgovaraju vrlo simetričnoj, konzolnoj radnoj ploči. Lijep Tom Dixon set za čaj stvarno zaokružuje izgled.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-012

Pozadina od nehrđajućeg čelika odvaja tamne, drvene gornje ormariće i police od mat bijelih donjih ormarića.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-013

Ova kuhinja koristi drvne elemente vrlo selektivno. Dvije monolitne jedinice lijevo su posebno zanimljive – usklađene su s malim unutarnjim zidovima kako bi odvojile kuhinju od dnevnog boravka, bez ometanja prirodnih izvora svjetlosti, povezane jednim vodoravnim drvenim komadom za vizualni interes.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-014

Industrijski i klasični elementi dolaze zajedno kako bi stvorili sofisticirani prostor. Zidovi su pokriveni tamnim drvetom, sa svjetlijim tonovima na frontama. Elementi od nehrđajućeg čelika dodaju svijetle naglaske.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-015

Tamno drvo satenske obrade je sjajan način za stvaranje privlačnosti klasičnog luksuza. Tamniji elementi ističu se nasuprot svjetlije radne ploče.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-016

Ova kuhinja u obliku slova U izgleda fantastično! Sjajne bijele površine čine radne površine, ali stol za blagovanje zadržava tradicionalni, drveni izgled.

Izrada kuhinja po mjeri

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-017

Bijeli gornji ormarići i visoki ormari lako se uklapaju s unutarnjim zidovima, a drvom odjeven donji ormarići u skladu je s podom. Krajnji rezultat je kuhinja svjetlog i nenametljivog izgleda – osvjetljena energičnim žutim dijelovima koji se koriste selektivno.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-018

Slatka i jednostavna kuhinja s puno laganih elemenata, smještenih ispod spuštenog stropa.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-019

Osvježavajuće je vidjeti super kvrgavo i zanimljivo drvo koje je ovdje korišteno, osobito s obzirom na trend jednolikog drva toliko popularnog u minimalističkim kuhinjama ovih dana. Male biljke na policama su prekrasan prirodni element.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-020

Kamene podne ploče su savršeno neutralno platno za ovu bijelu i drvenu kuhinju.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-021

Glatka drvena ljuska oblaže niski profil oko bijelih ormarića, odskačući iz jednobojne teme boja u pozadini.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-022

Drveni elementi su uravnoteženi i posuđuju osjećaj vizualne težine i dubine inače malom stanu. Uvučena niša je posebno uredna i udobnog izgleda, od vrha do dna obložena drvetom.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-023

Još jedna kuhinja koja koristi čvornato drva za ormariće. Karizma je očita čak i iz daljine.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-024

Cijan, magenta, žuta i plava boja odabrane za zidnu ploču pojačava modernističku temu.

ideje-za-kuhinje-bijela-i-drvo_uredjenje-doma-025

Industrijske pločice u kuhinji, delikatne perforirane drvene ploče u blagovaonici – kontrast je fascinantan i lijep.