30 Country kuhinja

Što vam prvo padne na pamet kada vam netko kaže ”kuhinja u country stilu”? Zvuči li vam to odbojno na prvu ili vas zaintrigira taj seoski stil uređenja? Kuhinje u country (“seoskom”) stilu karakterizira upotreba drva, starinskih ukrasa i posuđa te boja. Ovakve nas kuhinje podsjećaju na kuhinje naših baka, stoga djeluju posebno toplo i ugodno.

S tim da današnje country kuhinje nisu posve u tom stilu već koriste elemente tog stila kako bi dobili taj country stil, a da to sve opet izgleda moderno i suvremeno.

Country kuhinje često koriste bijele ili svijetle boje u kombinaciji s prirodnim drvom i kućanskim aparatima u jarkim bojama. Često ih je teško razlikovati od vintage stila uređenja, pa čak i skandinavskog stila kojima su vrlo bliske.

Ove ideje seoske kuhinje nisu samo za ruralne stanovnike. Kako mnogi od nas provode sve više vremena u svojim domovima – gdje god se nalazili – misli su se neizbježno okrenule unutarnjem okruženju i tome kako ga možemo učiniti ugodnijim, utješnijim i mnoge to podsjeća na dobro poznati, seoski izgled.

To znači vraćanje strasti prema idejama uređenja kuće i posebno, prostorije koja leži u srcu našeg doma – kuhinji. Čak i moderni domovi mogu imati koristi od dodira mekšeg stila i jednostavnijih detalja koji će utjeloviti estetiku seoske kuće.

Naravno, ako odlučite da želite nešto modernije – ili čak tradicionalnije – naše je središte kuhinjskih ideja pravo mjesto za početak.

 

Photo by Edgar Castrejon on Unsplash

Photo by Becca Tapert on Unsplash

Photo by Dane Deaner on Unsplash

Photo by Ellen Auer on Unsplash

Photo by Polina Kovaleva on Pexels

Photo by Pixabay on Pexels

Photo by Max Vakhtbovych on Pexels

Photo by Taryn Elliott on Pexels

Photo by Roam In Color on Unsplash

Photo by Francesca Tosolini on Unsplash

Photo by Randy Fath on Unsplash

Photo by Jonathan Cooper on Unsplash

Photo by Anna Syla on Unsplash

Photo by Ivan Samkov on Pexels

Photo by olive Bauers on Unsplash

Photo by Chastity Cortijo on Unsplash

Photo by Vladyslav Tobolenko on Unsplash

Photo by Hans Isaacson on Unsplash

Photo by Ionut Vlad on Unsplash

Bijeli kuhinjski elementi tipični su za country stil uređenja te su pritom uklopljeni s uređajima u jarkim bojama kao ovaj crveni štednjak na fotografiji.

Kako smo napomenuli, drvo je glavni element pri dekoriranju kuhinje u country stilu. Budimo iskreni, drvo se svugdje jako lijepo uklapa, a naročito prirodno i ugodno izgleda kada je uvršteno u ovaj stil kuhinja.

Raznobojne šalice, lonci, tanjuri i ostali kuhinjski pribor se jako puno koriste pri uređenju kuhinje u ovom stilu budući da to podiže cjelokupni dojam ove bijele i naizgled obične kuhinje.

Veliki keramički umivaonici bitan su segment pri uređenju country style kuhinje. Pogotovo kada su postavljeni odmah ispod kuhinjskog prozora.

Šareni kuhinjski elementi su također još jedan primjer kuhinja u country stilu. Ove kuhinje izdvajaju se po tome što su uvrštene netipične boje elemenata koje se ne koriste tako često pri uređenju, naročito današnjih, modernih kuhinja.

Kako vam se sviđaju naši prijedlozi kuhinja u country stilu? Biste li i vi uvrstili ovaj stil u vašu kuhinju? Pišite nam u komentare vaše mišljenje te što vam se najviše dopada kod ovog stila uređenja! 

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com