30 ideja za kupaonicu

30 ideja za kupaonicu

Svi imamo nered u kupaonici, to je normalno u takvom prostoru – šminka, losioni poslije brijanja, kremice, vodice, pilinzi i male hrpe odbačenog nakita, sve se to gomila! Prije nego što primijetite, vaš omiljeni prostor za opuštanje u toploj kupki može nestati u gomili sitnica koje nitko nema vremena ili energije pospremiti… i nered se samo gomila. Ne više! Vrijeme je da još jednom bacite pogled na prostor u kojem se oblačite i svlačite te organizirate stvari s ovim praktičnim idejama za uređenje kupaonice.

Za početak – ladice. One su idealan način za brzo skrivanje sitnica ako niste dobri u raskrčavanju i organiziranju nereda. Ormarić obješen na zid, bez nogica, čini vaš prostor većim, a lakše je i očistiti ispod njega. Ne zaboravite na police – obična polica, na nekom povišenom mjestu, može poslužiti za spremanje stvari koje rjeđe koristite. Recimo – WC papir. Mjesto iznad WC školjke pogodan je za tu jednostavnu ideju koja će iskoristiti inače prazan i neiskorišten prostor. Također, zgodan starinski stolac ili klupica u kupaonici može poslužiti kao dodatna polica za sitnice ili ručnike, koji će tako uvijek biti pri ruci.

Još jedna odlična ideja za kupaonice su košare. Pletene, raznobojne ili u prirodnoj boji, služe za brzu pohranu, organiziranje, ali i skrivanje sitnica, a lako su dostupne kad vam nešto treba. Samo ih postavite na neku slobodnu površinu, policu ili na rub kade i riješit će problem hrpe sitnica s kojima ne znate kuda bi ih spremili.

Odlična ideja su i vješalice na vratima kupaonice – fiksne ili one koje se nataknu s gornje strane vrata, uvijek su dobra ideja za praktično vješanje odjeće ili ručnika u kupaonici.