35 Neodoljivih ideja za dizajn terase

Terase, balkoni, vrtovi… Volite li svoju jutarnju kavu popiti na sunčanoj terasi? Mi obožavamo uživati u jutarnjem suncu na svježem zraku…

Na osobnost i dojam svakog doma ozbiljno utječe njegov odnos s otvorenim prostorom. U slučaju velikih stambenih projekata, ovaj unutarnje-vanjski prijelaz je vrlo lako postići, pogotovo ako je uključen vrt. No, što napraviti kada ste suočeni s ograničenim životnim prostorom?

Rješenje ovog problema je uređenje otvorenog prostora koji će služiti za odmor i koji će biti u dobrom kontaktu s ostatkom doma.

Za danas smo skupili 35 neodoljivih ideja za dizajn terase koje će vam biti dobar izvor inspiracije. Bilo da se radi o balkonu, krovu ili manjem vrtu u prizemlju, ove raznolike ideje će vam poslužiti kao polazište kod uređenja.

Pokušali smo pronaći različite aranžmane – većina njih pogodna je za moderne stanove, ali smo naletjeli i na neke zanimljive tradicionalne dizajne.

Zabavite se analizirajući ove prekrasne ideje za dizajn terase i javite nam ako imate druge ideje koje bi mogle nadopuniti našu kolekciju.

Skromno uređena terasica u kojoj lijepo odskaču roza i žuta boja.

Bijela boja se jako lijepo uklapa u svakom prostoru, naročito kada je okružena zelenilom.

I samo jedan drveni stolić te dvije stolice dekoriranim mirišljavim svjećama te toplim dekicama su dovoljni za ugodan kutak na vašoj terasi.

Ležaljka je također još jedan od praktičnijih namještaja na vašoj terasi. Vjerujemo da ćete uživati ležući i čitajući svoje omiljene knjige.

Klasične metalne stolice možete lijepo ukrasiti šarenim jastucima te zelenilom.

Još jedan lijepi primjer gdje su uključene razne boje pri dekoriranju.

Klasično, jednostavno, a ipak jako lijepo.

Pleteni namještaj je jako moderan u bilo koje doba, naročito na terasama. S njim nećete nikada pogriješiti.

Još jedan primjer: Jednostavno, a lijepo!

Ljuljačka je definitivno nešto što si možete uvrstiti na svoju terasu i nešto u čemu ćete sa sigurnošću uživati.

Još jedan primjer pletenog namještaja.

Drveni namještaj je nešto što uvijek izgleda lijepo na svakoj terasi, pogotovo kada je iskombinirano interesantnim bojama te zelenilom.

Svatko bi poželio svoju terasicu pored mora, a ovo je jedan tipičan primer uređenja takve vrste terase.

Dodavanjem tepiha svojoj terasi dajete posebnu toplinu istoj te možete postaviti i jastučiće na pod i sjediti na podu bez ikakve brige da ćete  se prehladiti.

Cvjeće je uvijek, ali uvijek dobra ideja pri svakom uređenju.

Šljunak je još jedan super izbor za pod na vašoj terasi.

Krovna terasa može također biti prekrasna. Samo pogledajte ovaj primjer!

Roštilj je super dodatak vašoj terasi. Zar nije super kada vam dođe rodbina i prijatelji i svi se lijepo družite i sjedite vani dok dečki peku roštilj odmah pored vas? Svi na okupu i zraku, bez da zamirišete svoj dom kuhanjem.

Zelena boja je uvijek dobrodošla pri uređenju terasa budući da daje potpuno opuštajući ugođaj.

Još jedan lijepi primjer kako jarke boje poput ove narančaste mogu uljepšati prostor te podići cjelokupni dojam ove jednostavne i tamne terase.

Još jedan lijepi i klasični primjer uređenja terase pored mora. Djeluje potpuno ugodno i opuštajuće…

Kako vam se sviđa današnji izbor uređenja terasa? Biste li iskoristili neku ideju? Pišite nam u komentarima ukoliko imate i druge prijedloge!

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com