5 jednostavnih ideja za uređenje kuhinje – zidni dekor

Volite li pregledavati najnovije dizajnerske časopise za idejama za uređenje kuhinje, ali nemate vremena ili proračun za veliko preuređenje? Nudimo vam brze i jednostavne ideje za uređenje vaše kuhinje dostojno svakog časopisa. Najbolje je što ove ideje možete kombinirati – koristite jednu ili nekoliko zajedno.

Budući da prvo vidimo stvari u razini očiju, jedna od najuočljivijih promjena koju možete učiniti u kuhinji uključuje zidove. No, većina promjena u kuhinji su vezane za aparate, radne površine i kulinarske naprave, dok zidovi, nažalost, ostaju zanemarena.

Gledaju li na vas tamni, dosadni zidovi? Ili još gore, zastarjela kopija umjetničkog djela zajedno s bršljanom ili nekom voćnom tematikom? Vrijeme je za promjenu.

Obnova kuhinjskog zida s jednostavnim, ali dizajnerski pametnim izmjenama, napravit će veliku vizualnu promjenu. Ovdje je 5 ideja za uređenje kuhinje koje će nadahnuti vaše umorne kuhinjske zidove:

1. Dizajnerska tajna o boji

5-jednostavnih-ideja-za-uredenje-kuhinje-zidni-dekor_uredjenje-doma-15

Boja je jedan od najbržih i najjeftiniji načina za uređenje prostora. No, velike, šarene kuhinje ne događaju se slučajno. Tajna je u paleti tri boje:

Boja 1.: postojeća boja kuhinje koju ne možete mijenjati. To može biti boja radne površine ili ormarića.

Boja 2.: neutralna, po vašem izboru. Koristite ju za novu boju zida koja nadopunjuje boju 1. Ona će poslužiti kao pozadina kuhinje.

Boja 3.: boja koja čini vašu kuhinju jedinstvenom. To je često hrabra i neočekivana boja koja odgovara vašoj paleti. Ova boja dodaje akcent vašoj kuhinji. Koristite ju na detaljima kao što su barske stolice, vaze ili posude za kuhanje.

Najbolji način za pronalaženje savršene palete tri boje je da nađete uzorke boja u nijansama koje vam se sviđaju i miješate ih okolo dok niste zadovoljni s kombinacijom. Nakon što ste pronašli svoju paletu tri boje, držite ih pri ruci kod kupnje dodataka za kuhinju.

2. Najbolje ideje za ukrašavanje kuhinje počinju s žarištem

5-jednostavnih-ideja-za-uredenje-kuhinje-zidni-dekor_uredjenje-doma-30

Pokušajte vidjeti vašu kuhinju na način na koju će je gost vidjeti prvi put. Ušetajte u svoju kuhinju i razmislite što prvo primijetite. Je li prva stvar koju vidite nešto što vam se sviđa? Ako ne, što biste radije prvo primijetili? Učinite to mjesto i najbliži zid žarištem vaše kuhinje.

Žarišta vizualno iskaču na vas. U usporedbi s ostatkom kuhinje, žarište je hrabar i jedinstven element kuhinje. Pokušajte jednu od ovih tehnika za stvaranje žarišnog zida:

  • Obojite žarišni zid u odvažnoj nijansi koju ste izabrali za svoju paletu tri boje
  • Objesite veliku sliku na žarišni zid
  • Koristite tapete s teksturom ili uzorkom

Budite neustrašivi kad osmišljavate svoju žarišnu točku – to je samo jedan zid.

3. Dodajte najnoviji trend u uređenju kuhinjski – otvorene police

5-jednostavnih-ideja-za-uredenje-kuhinje-zidni-dekor_uredjenje-doma-21

Ako ste uredili kuhinju svježim, modno-naprednim bojama i žarišnim zidom, vrijeme je za dodavanje slojeva. Najnoviji trend u dizajnu kuhinja su otvorene police – kuhinje bez gornjih elemenata. Izgled otvara kuhinju stvarajući vizualni prostor, ali od vas zahtijeva spremanje svih posuda i različitih čaša u manje ormarića.

Umjesto vađenja svojih gornjih ormarića, pokušajte osvježiti kuhinjski zid postavljanjem jedne ili dvije samostojeće police na otvorenom zidu. Samostojeće police dolaze u mnogim stilovima i jednostavne su za montažu. Nemojte na police staviti previše stvari i uskladite boju s ostatkom kuhinje za izgled kao iz časopisa.

Za veće promjene, uklonite vrata nekih gornjih ormarića i obojite im pozadine. Sada imate nove otvorene police. Kako bi im dodali malo života, ormarićima dodajte LED rasvjetu. Ukoliko je problem struja, nabavite rasvjetu na baterije.

4. Pažljivo uređena zidna galerija

5-jednostavnih-ideja-za-uredenje-kuhinje-zidni-dekor_uredjenje-doma-25

Učinite svoju kuhinju posebnom uz pomoć vaše osobnosti. Zidne galerije popularne su među dizajnerima interijera, jer su jedinstvene i dosadan zid čine zanimljivim. Skupite najdraže predmete i koristiti ih kao dekor kuhinjskog zida.

Neke ideje za kuhinjsku zidnu galeriju uključuju:

  • uokvireni albumi ploča
  • košare
  • uokvireni djelići tapeta ili tkanina
  • vintage tanjuri
  • stari, prazni okviri različitih oblika i veličina
  • niz zrcala

Nema apsolutnog pravila za stvaranje zidne galerije. Simetrični, s uzorkom ili slobodno postavljeni – sve su dobri pristupi. Da biste uštedjeli vrijeme (i dodatne rupe za čavle na zidu), organizirajte svoju kolekciju na podu prije nego što ju objesite kako bi odredili najbolji raspored.

5. Unesite osobnost u vašu kuhinju s bojom za ploču

5-jednostavnih-ideja-za-uredenje-kuhinje-zidni-dekor_uredjenje-doma-01

Limenka crne boje za ploču jeftin je i odličan način za uređenje zida. Crna je jaka, atraktivna boje i savršena kulisa za vašu umjetnost s kredom koju možete stalno mijenjati.

If you’re out of wall space, a door or cabinet surface is another great chalkboard (and dinner menu) in the making. Remember to layer. A floating shelf or gallery wall collection on your chalkboard wall adds to the unique look of your new, inspired kitchen walls.

Ako nemate više prostora na zidu, površina vrata ili ormarića još je jedna moguća ploča (ili meni za večeru). Ne zaboravite slojeve. Samostojeća polica ili zidna galerija na vašem zidu-ploči poboljšava jedinstven izgled vaših novih, nadahnutih kuhinjskih zidova.