50 ideja za zidove u kuhinji

Jeste li ikada razmišljali vaše kuhinjske zidove obojati u nesvakodnevne boje ili staviti unikatne pločice?

U našim kuhinjama na zidovima najčešće imamo postavljene dosadne pločice koje smo dobili sa stanom. No to ne mora uvijek biti tako!

Zamijenite dosadne kuhinske zidove zanimljivim pozadinama kao na primjer, mozaik pločicama, foto-tapetama, staklenim zidovima ili nečim drugim. Ubačeni u prostor iznad radne ploče, ovi dizajnerski elementi nude mnoge dekorativne i funkcionalne mogućnosti.

Kako bi vam to dokazali prikupili smo više od 50 zanimljivih ideja za uređenje prostora iznad radne ploče u kuhinji. Pogledajmo ih!

Crne zidove u vidu tabla na koju se može pisati su super kreativna ideja koja je zanimljiva kako za starije članove obitelji tako i za najmlađe. Izbacite svoju kreativnost na ovoj vrsti zidova!

 

Šarene pločice postavljene samo u određenim dijelovima kuhinje mogu razbiti monotoniju ove bijele kuhinje.

Rasvjeta također može dodati potpuno drugu dimenziju svakom prostoru, pogotovo kada se radi o neonskim i jarkim bojama kao na ovim fotografijama.

Imitacija ili lažni akvarij kao ovaj na fotografiji iznad, je još jedan unikatan izgled kuhinjskog zida koji djeluje potpuno nerealno i nesvakodnevno.

Šarene pločice različitih boja te uz to dobro iskombinirane sa prigušenim svjetlom je još jedan interesantan način uređenja kuhinjskih zidova.

Tamne pločice u kuhinji također spadaju u nesvakodnevno uređenje kuhinjskih zidova a odlično se uklapaju sa bijelim kuhinjskim elementima te daju lijepi kontrast prostoru.

Drveni zidovi umjesto klasičnih pločica odličan su i nesvakodnevan izbor pri uređenju kuhinjskih zidova.  Jako se lijepo uklope u svakoj kuhinji te se naročito dobro uklope sa crnim kuhinjskim elementima.

Bijele pločice klasičan su i čest izbor pri uređenja kuhinja.

Imitacija ili lažni kamen je još jedan nesvakodnevan izbor koji moramo priznati da izgleda baš lijepo.

Još par fotografija zanimljivih kuhinja sa šarenim i raznobojnim pločicama. Kada kažemo šarenih, ne mislimo samo na boje već i na razne šare koje daju potpuno drugu dimenziju prostoru.

Pločice ovog vida nisu uopče česte pri uređenju kuhinja ali moramo priznati da su jako zanimljive. Razlog što nisu čest odabir pri uređenju kuhinjskih zidova je možda to što su teške za održavanje.

Ove vrste kuhinjskih zidova možete i sami napraviti, na primjer od puno novčića. Zanimljivo, je l’ da?

Mramor je, moramo priznati, dosta čest izbor a moramo priznati i da se izvrsno uklapa u svakoj kuhinji.

Još jedan primjer uvrštavanja mramora kao kuhinjski zid.

Tamni mramor je odličan izbor u kuhinji.

Ova vrsta zidova u vidu ”radne ploče” su super odabir jer ih možete iskoristiti do maksimuma. Možete vješati razni kuhinjski pribor na iste i tako si olakšati kuhanje te uštediti na prostoru.

Kuhinjski zidovi koji sadrže poruke su skroz moderni te sve češći izbor pri uređenju kuhinja.

Kuhinjski zidovi kao na ovim fotografijama su baš unikatni i nesvakodnevni.

A, možda jedan od najboljih i najljepših kuhinjskih zidova je priroda, odnosno ovaj dugački prozor kroz kojeg odmarate oči dok kuhate i perete suđe.

Zelena boja u kuhinji daje jedan opuštajući osjećaj koji je skroz potreban dok kuhate, naročito kada vam dolazi puno gosti pa se osjećate pod stresom.

 

Kako vam se sviđaju ove vrste kuhinjskih zidova? Biste li uzeli u obzir neki od ovih ideja pri uređenju svoje kuhinje te koji bi bio vaš izbor? Pišite nam u komentarima!

 

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com