Cave Suite

cave-suite_uredjenje-doma-01

Dizajn i rekonstrukcija kuće Cave Suite dio je proširene obnove i restauracije boutique hotela “1864 The Sea Captain’s House” u selu Oia na otoku Santorini, koju vodi dizajnerski tim iz grčkog studija Patsios. Boutique hotel “1864 The Sea Captain’s House” je smješten u jednoj od najvećih i najluksuznijih tradicionalnih kapetanskih kuća (kapetanospita) u starom selu Oia, te ima prekrasan pogled na Calderu i vulkanske otoke.

cave-suite_uredjenje-doma-02

cave-suite_uredjenje-doma-03

cave-suite_uredjenje-doma-04

Cilj dizajna interijera je stvaranje osjećaja ugode i opuštanja, kao i suptilan osjećaj luksuza, nudeći nagovještaj prepoznatljivog, elegantnog stila ostatka hotela. Ovaj novi prostor donosi jednostavnost i jasnoću lokalnih arhitektonskih obilježja, integrirajući suvremene elemente dizajna, na temelju dva principa – jednostavnosti i jasnoće.

cave-suite_uredjenje-doma-07

cave-suite_uredjenje-doma-10

cave-suite_uredjenje-doma-14

Bijela je izabrana kao dominantna boja, omogućavajući najveću moguću difuziju prirodnog svjetla, naglašavajući tradicionalnu morfologiju i oblike unutrašnjosti. Bijela žbuka u unutrašnjosti, namještaj po mjeri, bijeli drveni podovi i cementni estrih, sve zajedno formira minimalnu i apstraktnu cjelinu. Umjetna rasvjeta je neprimjetno integrirana u građevinske elemente, nadopunjuju nedostatak prirodnog svjetla zbog strukture doma, oblika špilje.

cave-suite_uredjenje-doma-16

cave-suite_uredjenje-doma-23

cave-suite_uredjenje-doma-24

Dodatni namještaj i predmeti dizajna su vrlo pažljivo odabrani. Nešto od toga su i dvije stare drvene škrinje koje služe kao stolić za kavu i TV, zatim crni, metalni stolci koji podsjećaju na starinski, hotelski, metalni namještaj, ručno izrađene metalne lampe i keramika poznatog grčkog umjetnika. Sve to pojačava intenzitet, detalje i proturječnost postojećoj bijeloj pozadini, a također služi kao podsjetnik na staru, tradicionalnu unutrašnjost kapetanovog doma.

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Fotografije: Paterakis Vangelis