Uradi sam moderan namještaj iz drvenih paleta (DIY)

Drvene palete, koje se koriste za prijevoz tereta i robe, često se odbacuju nakon isporuke. Možete ih iskoristiti stvaranjem odličnog, modernog namještaja od paleta, uz pomoć ideja koje smo prikupili. Palete često možete besplatno pronaći u blizini industrijskih objekata, u lokalnom centru za recikliranje ili kraj kontejnera za smeće i onda možete kreirati ‘uradi sam’ projekte od iste!

Ono što je uzbudljivo kod drvenih paleta je za koliko ih se raznih namjena može iskoristiti! Obično se izrađuju od bora ili drugog mekog drveta, iako nije neobično pronaći i tvrđe izrađene od hrasta ili javora. Čvrste su, jer su dizajnirane kako bi nosile stotine kilograma težine. A iskorištene palete izgledaju staro i rustikalno, što je savršeni medij za ideje i projekte namještaja od paleta.

Trend izrade namještaja od paleta je velik u Europi, a vjerojatno ćete pronaći pokoju paletu čak i u najsuvremenijim domovima i potkrovljima. U ovom članku vam donosimo neke nove ideje i inspiracije za namještaj od paleta kako bismo vam dodatno potaknuli maštu.

Ideje: Uradi sam namještaj od paleta za dnevni boravak!

Jedan od najjednostavnijih načina upotrebe paleta za izradu namještaja je izrade stolića za kavu. Naslažite paleta koliko želite, ovisno o vašoj idealnoj visini stolića za kavu, te dodajte kotačiće ili nogice.

Nekoliko složenih paleta, s dodanim kotačima, dodaje industrijski izgled u ovaj otvoreni dnevni boravak u Francuskoj a pritom izgleda ‘luksuzno’. Slažete se?

Bojanje paleta je jednostavno i može promijeniti izgled iz industrijskog na moderan, kao u ovom skandinavskom dnevnom boravku. To je još jedna super ideja koja može lako promijeniti izgled klasičnih paleta.

Možete dodati boju na kreativan način, tako da jednu paletu obojite u kontrastni ton u odnosu na drugu. Sve završite s površinom od obojenog kaljenog stakla (skoro je ista cijena kao pleksiglas, a neusporedivo bolje).

Neke palete imaju grubu, neobrađenu površinu. Lagano brušenje i bistri poliuretanski premaz mat ili sjajnog finiša obogaćuju prirodne tonove drva i smanjuju grubu površinu palete.

Posuda za posluživanje i površina u sredini omogućuju sigurnije postavljanje manjih stvari na ovaj stolić od paleta na kotačima. Druga, sigurnija varijanta bi bila postavljanje staklene ploče na površinu stola.

Većina uradi sam majstora dodaje industrijske kotače na namještaj od paleta, koji samo dodaju odličnom, industrijskom izgledu, ali ovaj madridski dizajner svom je stoliću za kavu od paleta dao moderan izgled sredine stoljeća ugradnjom metalnih nogu.

Naslonjači napravljeni od paleta

Naslagane palete, jastuci za sjedenje i naslon. Stvorite jednostavan dio za sjedenje u svom dnevnom boravku s postoljem za stol sa strane. Izgleda baš ‘kul’, je l’ da?

Iskoristite veliki otvoreni prostor stvaranjem sjedeće garniture uz zid, koristeći palete kao kauč, koji se lako pretvara u krevet za goste.

Stolac izrađen od paleta i jastuka, s dodatkom industrijskih kotača, za nesmetano klizanje dnevnim boravkom je samo još jedna super ideja u rubrici ‘uradi sam’ s paletama!

Ideje za namještaj od paleta za spavaću sobu

Složene palete mogu poslužiti kao baza za krevet, ali i ponuditi odličan skladišni prostor ispod kreveta. Dva u jedan! Baš praktično, a jeftino i lako za izvest!

Moderna, rustikalna spavaća soba s povišenim krevetom na paletama. Što kažete na ovu ideju?

Ovo je vjerojatno najcool krevet ikad! Platforma za krevet koja visi sa stropa! Wow! 🤩

Živi pregradni zid od paleta

Još jedna malo drugačija ideja što biste mogli uraditi sami paletama! U ovim paletama spojena u pregradni zid smještene su različite biljke za unutarnji prostor, kako bi stvorili zanimljivu, ekološku žarišnu točku u ovoj industrijskoj blagovaonici.

Vanjski namještaj od paleta

Napokon ne morate bacati novce na skupi vanjski namještaj kojeg morate paziti pri raznih vremenskih uvjeta! Ovaj svestrani prostor za sjedenje na otvorenom možete stvoriti prikupljanjem paleta iste veličine, koja se po potrebi mogu preslagivati, uz dodatne jastuke za vanjski prostor koji daju za potpuni ugođaj ovome projektu.

Ležaljke također mogu biti skupe… Evo sjajne ideje i za vanjske ležaljke izrađene od paleta.

Koristite velike palete za stvaranje izdržljivog vanjskog zida ili ograde, na koji možete objesiti biljke ili samo poboljšati privatnost. Vaše dvorište će instantno dobiti novi i ljepši izgled bez puno truda!

Moderna Zen terasa na krovu pomoću prenamijenjenih paleta u prostor za sjedenje. Izgleda baš kao s filmovima, je l’ da?

Vrt u azijskom stilu s niskim prostorom za sjedenje je još jedna super ideja!

I, kao zadnja ideja za danas, možemo reći da je ova opuštajuća ljuljačka na stablu izrađena od paleta. Jednostavno prekrasno!

Izradite i vi vlastiti namještaj od paleta!

Osjećate li nadahnuće? Zašto ne pokušate napraviti neki ‘uradi sam’ projekt kako biste stvorili neki od ovih prijedloga?

Nadamo se da vam se sviđaju ideje koje smo vam preporučili! Pišite nam u komentarima koja vam se ideja najviše dojmila te što ćete prvo napraviti kao vaš ‘uradi sam’ projekt? Veselimo se pročitati vaše komentare!

Please follow and like us:

1 thought on “Uradi sam moderan namještaj iz drvenih paleta (DIY)”

  1. Jako lepe ideje, probacu da uradim tako nesto na terasi, volim prirodne materijale. Svidjaju mi se pogotovo i kombinacije npr drveta i prirodnog kamenstruganika u istoj prostoriji. Recimo jedan deo zida da bude od stanglica a namestaj drveni.

    Reply

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com