Dizajn dječjih soba prepun boja

Pružanje osnovnog utočišta jedna je od najvažnijih stvari koje roditelj može učiniti. No, ove dječje sobe pružaju mnogo više od osnovnog utočišta. Bojom, uzorcima i pomno odabranim namještajem, ove sobe njeguju kreativne misli iz svakog kuta. Usput uspjevaju pružiti udobnost, pa čak i organizaciju od udobnog kutka za ljuljanje, preko visećeg stolca, do nevjerojatno kreativnog kreveta, ove sobe izazvat će zavist svima u razredu.

Prva soba dolazi od arhitektice Agnieszke Ufnal i uzima inspiraciju za svoj dizajn od energičnosti i užurbanosti života u New Yorku, iako na smirujući način. Jako organiziran prostor, namijenjen djevojci školskoj dobi, koristi svijetlo žute detalje, stvarajući dojam taksija u pokretu. U paru s jednostavnim linijskim crtežima i grafičkim pozadinama, nastala soba je i razigrana i profinjena, kao što se i očekuje od urbane dječje sobe.

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-01

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-02

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-03

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-04

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-05

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-06

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-07

Sljedeća dječja soba podiže uporabu boje na novu razinu, s vlastitom sklonosti prema žutoj. Sunčanom stolcu i deki, dodani su izuzetno energični, razigrani geometrijski uzorak na zidu i tepih. Ovaj prostor također sadrži veliki stol i viseće police, što omogućava sobi rast zajedno sa svojim malim stanovnikom.

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-08

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-09

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-10

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-11

U trećoj dječjoj sobi imamo ono što se može opisati kao najzavidniji  dizajn krevetića koji smo ikad vidjeli. Balon na vrući zrak izašao je ravno iz slikovnice i sigurno će biti izvor mnogih slatkih snova. Tema zraka provlači se kroz ostatak prostorije, kroz obješeni dvokrilac i viseći stolac za vrhunsku udobnost.

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-12

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-13

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-14

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-15

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-16

Zadnja dječja soba je malo više prigušena od ostalih u ovom članku, ali se još uvijek uspijeva poigrati s bojom i teksturom. Plava i bijela podsjećaju na boje oblaka i pljuska, ali puno prirodnog svjetla održava stvari na sunčanoj strani. Pjegavi tepih, vreća za sjedenje i krevet na kat čine ovu sobu idealnim utočištem za blizance.

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-17

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-18

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-19

dizajn-djecjih-soba-prepun-boja_uredjenje-doma-20