Dnevna i spavaća soba u istom prostoru

Ako ste primorani dnevnu i spavaću sobu urediti u istoj prostoriji, ne očajavajte jer vam donosimo kreativne prijedloge kako to učiniti.

Kao najprivlačniju i najpovoljniju varijantu istaknuli bismo odvajanje spavaćeg dijela prostorije od dnevnog pomoću zavjese. Šipku sa zavjesom lako možete montirati i sami te su one zaista jednostavan, povoljan i lak način odvajanja prostora. Zavjesu također lako možete zamijeniti i oprati po potrebi. Prostor možete odvojiti i zgodnim paravanom koji će ujedno služiti i kao zanimljiva dekoracija.

Drugi način koji zahtijeva više posla i novaca su klizna vrata ili kombinacija knaufa i kliznih vrata. Odaberite mjesto u prostoriji gdje želite držati krevet, ogradite ga knaufom te zatvorite kliznim vratima. Klizna vrata mogu biti staklena, prozirna ili pak napravljena od različitih materijala koji danas postoje na tržištu. Prostorija za krevet unutar dnevne sobe ne treba biti velika – dovoljno je da u nju stane krevet te ostane malo mjesta za prolaz do kreveta sa svake strane. Prostor također možete odvojiti i fiksnom staklenom ili drvenom stijenom.

Sljedeća mogućnost za odvajanje dnevnog od spavaćeg prostora je zidić – nakon što ste odabrali mjesto u dnevnoj sobi za držanje kreveta, prostor odvojite pomoću zidića visokog metar ili više. Tako ćete u spavaćem dijelu dobiti više privatnosti, a cijela prostorija će izgledati vizualno veća. Na drugu stranu zidića možete prisloniti naslonjač.

Prostor isto tako možete bez zidanja i bušenja lako odvojiti regalom s policama. Na ovaj način dobivate i potreban prostor za odlaganje knjiga i svih ostalih sitnica i predmeta.

Ako imate dovoljno prostora i želite se poigrati izgradnjom galerije iznad dnevne sobe, postoji mogućnost smještaja spavaće sobe na galeriju. Ovaj pristup je dosta skuplji od ostalih te zahtjeva veće vještine ili angažiranje stručnjaka, no jako je efektan i privlačan pri uređenju interijera.