Dom od stakla i čelika u Kostariki

Ovaj dom u Kostariki dizajnirao je lokalni arhitektonski studio Cañas Arquitectos. Smješten u kolonijalnom gradu Escazu, San José, Kostarika, u važnom kantonu koji se nalazi oko 7 km zapadno od centra San Joséa, sagrađen je na obronku brda, s pogledom na San José.

Kuća nudi izvrsnu alternativu životu u centru grada. Tu možete iskusiti osjećaj opuštenog načina života, u uskim uličicama i slikovitom, šarenom atmosferom. Područje oko San Rafael de Escazú uglavnom je stambeno, s višim životnim standardom.

Pogled na grad San Jose sa središnjim vulkanskim planinskim lancem je spektakularan, dok je planina Escazú sa svojim Pico Blanco tako blizu da ju gotovo možete dodirnuti.

Kuća je izgrađena na brežuljku s kojeg možemo uživati ​​u pogledu te provesti poslije podne i dio večeri s obitelji i prijateljima.

Imajući to na umu, studio je dizajnirao staklenu kuću, uzdignutu na metalnim stupovima, s krovom koji se otvara prema pogledu.

Ulaz je preko metalne rampe. Unutar staklenih zidova nalazimo prostranu, svijetlu atmosferu koja je podijeljena u savršenom skladu između dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje te ukrašena označenim modernim stilom.

Izvor: https://www.homedsgn.com/