Dva moderna doma s dječjim sobama [s tlocrtima]

Projektiranje doma za obitelj s malom djecom zahtijeva kreativnost i ravnotežu. Moderni roditelji i djeca koja rastu mogu imati različite zahtjeve, ali moguće je stvoriti dizajn interijera za obitelj koji je moderan i podjednako zadovoljava potrebe djece i odraslih. Ovaj par dvosobnih stanova studija Lugerin Architects to dokazuje – oba predstavljaju ​​učinkovit, kompaktnan raspored, čist stil i inovativne ideje praktične za obiteljski život. I ne tražite dalje ako ste u potrazi za savršenom idejom za dječju spavaću sobu, jer ova galerija će vam sigurno ponuditi neku korisnu inspiraciju.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-001

Ovaj prvi obiteljski stan ima udoban, otvoreni stambeni prostor, s dijelom koji skriva svijetle spavaće sobe i privatne prostore. Jednostavni materijali, čiste linije i jednostavni aranžmani omogućuju minimalističku i fleksibilnu estetiku koja se može prilagoditi obitelji s promjenjivim zahtjevima tijekom vremena.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-002

Svijetlo plavi kauč dodaje razigrani dašak boje u dnevnu sobu i ističe plavkaste nijanse uklopljene u sive ormariće u pozadini.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-003

Jednostavni danski stolci u stilu sredine stoljeća utjelovljuju njegovan skandinavski senzibilitet. Teško je pogriješiti s ovim klasičnim stilom.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-004

Dizajneri su uspjeli sačuvati nekoliko centimetara dodavanjem mekane klupe na stražnjoj strani kauča, koja pruža udobno sjedenje za stolom. To je omogućilo ostavljanje sunčanog, otvorenog prostora oko balkona.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-005

Dizajn se ne zadržava samo na jednom uzorku – razni drveni materijali daju svakoj površini izrazitu osobnost. Taj trend možemo vidjeti po cijelom stanu.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-006

Veliko ogledalo na pregradnom zidu, obješeno sa stropa, izgleda gotovo bestežinski. Njegova reflektirajuća površina pomaže da hodnik izgleda prostraniji i istovremeno malo više privatan.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-007

Još jedno veliko ogledalo čini trenutan dojam na ulazu u dječju sobu, sa savršeno uokvirenim pogledom stvara osjećaj beskrajnog kontinuiteta.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-008

Svijetla i prekrasna spavaća soba. Svijetlo plavi zidovi pojačavaju energiju prostora, stvarajući snažan kontrast s udobnom crvenom vrećom za sjedenje.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-009

Konzolni stol izgleda kao dobro mjesto za učenje i igru.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-010

Jarka crvena čini jaku fokusnu točku u spavaćoj sobi za odrasle.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-011

Teško je pogriješiti s namještajem jednog dizajnera, pogotovo ako je to kultni Arne Jacobsen – jaje stolac pruža udobno mjesto za čitanje, dok otoman nudi sjedenje za stolom za čitanje. Stol je također opremljen s AJ stolnom svjetiljkom.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-012

Staklena pregrada je zgodna alternativa punom tuš zaslonu. Tuš bazen također pomaže uhvatiti višak vode nakon kupanja.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-013

Osvijetljena niša u kupaonici je vrlo elegantan način za pohranu sapuna.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-014

Obješena Edison žarulja iznad umivaonika nudi klasičan izgled. U paru s neizravnom rasvjetom izgleda prilično svijetlo i primamljivo.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-015 dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-016

Ali što ako nemate tako prostran stan kao ovaj prvi dom? Drugi primjer pokazuje obiteljski dizajn interijera unutar manjeg, kompaktnijeg rasporeda. Unatoč činjenici da je stan u početku imao samo jednu spavaću sobu, Lugerin Architects otkrili su inovativan način kako podijeliti sobu da roditelji i dijete mogu imati zasebni prostor.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-017

Kombinacija stola i barskih stolaca održava niski profil, kako bi se omogućilo maksimalan protok svjetlosti.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-018

Jako nam se sviđa stalak za vinske boce smješten između ormarića!

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-019

Mat crni FreakishCLOCK Sabrine Fossi služi kao elegantan i minimalistički podsjetnik na život u sadašnjem trenutku. Također možete primijetiti kako drvom presvučeni zidovi iza televizora skrivaju klizna vrata koja se otvaraju kako bi otkrila dvije spavaće sobe.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-020

Prijelaz u kuhinju obilježen je prebacivanjem s drvenih podova na crne pločice. Kupaonica, prikazana kasnije, primjenjuje istu tehniku.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-021

Ova izdužena klupa čini ulazni prostor korisnim, a ekspanzivno ogledalo povećava količinu svjetla koju prostor prima.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-022

Svečana slika jelena je prva stvar koju netko vidi kod ulaska u stan. Ravno naprijed, klizna drvena vrata otkrivaju ugodnu kupaonicu.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-023

Ovaj dječja soba je predivna! Uređena u svijetlo plavoj boji i opremljena kutnim prozorima, sigurno izgleda kao zabavno mjesto za san i igru. Obilje integriranog prostora za pohranu je još jedan plus – platforma ispod kreveta skriva ladice i stvara jednostavnu kombinaciju kauča i kreveta.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-024

Roditeljska spavaća soba ima sličnu platformu s ladicama. Budući da dvije spavaće sobe dijele jednu prostoriju, ova polovica nema prozora, pa su dizajneri stvorili pregradni zid od transparentne staklene opeke, koja propušta svjetlo.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-025

Pločice i kamen daju kupaonici sasvim drugačiju temu u odnosu na ostatak kuće. Viseća svjetla nude dašak vintage stila.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-026

Dok neizravna rasvjeta toplijeg tona drži trend rasvjete u zadnje vrijeme, ova hladnija LED rasvjeta stvara čistu i osvježavajuću atmosferu – odličan izbor za kupaonicu, gdje toplije svjetlo mogu netaknute bijele površine prikazati požutjele ili tamne.

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-027

dva-moderna-doma-s-djecjim-sobama_uredjenje-doma-028