Elitni ukrajinski dom za elegantnog vlasnika

Klasičan i bezvremenski. To izgleda kao dva suprotna koncepta. Kako stvoriti dom koji je jedno i drugo? Dom koji je aktualan i moderan, dok može izdržati mijenjanje svijeta mode? Neki tvrde da je nemoguće. No, je li zaista tako? Oksana Dolgopiatova, dizajnerica iz Kijeva, preuzela je na sebe taj izazov. Apartman „Alise” njezin je odgovor – nije li stvarno briljantan? Stan majstorski koristi različite elemente dizajna interijera za stvaranje sofisticiranog doma koji odgovara modernom i elegantnom vlasniku. Pogledajte našu galeriju fotografija i odlučite je li to stan koji je u isto vrijeme klasičan i bezvremenski.

Započinjemo naš obilazak u dnevnom boravku otvorenog tlocrta. Ovdje možemo pronaći razne boje i uzorke spojene u stvaranje sofisticiranog životnog prostora koji je živahan i zanimljiv. Zidovi su uglavnom bijeli, što nudi velike mogućnosti dizajna koji zagrijavaju prostor. Odmak od uobičajenog TV područja nudi projektor na stropu, koji pretvara dnevni boravak u kino za goste ili u najbolji filmski dan ikad.

Nabačeni jastuci u bojama od sivog kauča do šarenih uzoraka koje nalazimo na tepihu, odlična su ideja koja dodaje stilskoj udobnosti dnevnog boravka. Obložena staklena klizna vrata obrubljena crnim okvirom odvajaju kuhinju od glavnog stambenog prostora – to daje blagi industrijski element koji je vrlo moderan, a sirovi izgled sprečava sobu od običnog i dosadnog izgleda.

Apartman „Alise” je lijepa mješavina svjetlog i tamnog, toplog i hladnog. Glavna kupaonica nije iznimka tome. Tamna gornja polovica u suprotnosti je s živahnom donjom polovicom, zajedno se ispreplećući – šareno umjetničko djelo daje živost crnom zidu, dok crne ladice stola donose sofisticiranost živahnoj okolici. Kupaonica je prostrana, a nudi prostor i njemu i njoj, što daje uistinu luksuzan aspekt. Luksuz se nastavlja u tušu sa suvremenom tuš glavom. Minimalistički mat bijela upotpunjuje izgled. Kupaonica je jedino mjesto u kući gdje nikada ne možete imati previše raskoši.

Izvor: http://www.archilovers.com/