Idealno mjesto za ljeto – Kristalna kuća u blizini Lime, Peru

Pojačavajući osjećaj pripadnosti mjestu gdje se spajaju nebo i more, stambeni projekt prikazan na slikama u našoj galeriji dizajnirao je Gómez de la Torre & Guerrero, kao mirno mjesto za ljetni odmor za tijelo, um i dušu.

Simbolično nazvan Kristalna kuća (Cristal House), vila koja oduzima dah naglašava ideju pune transparentnosti, kao crtanje na suncu. S prirodnim svjetlom koje ispunjava dnevni boravak dvostruke visine – koji tvori središnji dio kuće – i izduženu terasu s jacuzzijem i prostorom s bazenom s kojih se pruža pogled na lijepe morske vizure, Kristalna kuća je divno mjesto za uživanje ​​i opuštanje.

Terasa je napravljena u više nivoa – dio je obložen pločicama, a dio je obložen brodskim podom u kojem je jacuzzi. Kuća ima pomični krov koji je izrađen od prozirne plastike i aluminija – po ljeti može biti otvoren, a zatvoren štiti kuću kada je prazna. Po zimi štiti od hladnoće, stvarajući toplu i svjetlu atmosferu.

Izvorno, kuća je namijenjena za mjesto okupljanja ljeti, ali su vlasnici odlučili zauvijek ovdje preseliti. Kuća se širi na tri razine – ima garažu za šest automobila, kuhinju s ostavom, nekoliko malih spavaćih soba te glavnu spavaću sobu s pogledom na more i zadnje, ali ne manje važno, spektakularnu terasu na kojoj možete provesti večer.