Dječje sobe za igranje | Uređenje doma

Ideje za dizajn dječje sobe

Što se tiče uređenja doma, nesretna je činjenica da djeca pozitivno reagiraju na svijetle i primarne boja, dok odrasli imaju sklonosti za sofisticiranije paletama boja. Dječje sobe su, u prošlosti, bile povezane s neredom, ali ako pametno odaberete prostore za spremanje, kao i temu cijele sobe, možete dječju sobu pretvoriti u carstvo mašte za djecu i čarobno mjesto za bijeg za odrasle.

Kako djeca rastu, tako se razvija i njihov ukus, što daje dizajnerima interijera (ili roditeljima) mogućnost eksperimentiranja. Gusari i more su se pokazali popularnim izborom kako dječacima tako i djevojčicama, ali trendovi su prolazni, a još više kad su diktirani hirovima djece.

No bez obzira koju temu dječje sobe odabrali, ideje u našoj galeriji su dobre zato što sve one kombiniraju rješenja za prostor za pohranu s dizajnom. Uzimanje ideja iz skandinavskog dizajna uvijek je poželjno kada razmišljamo o prostoru za pohranu. Kako dječji ukusi sazrijevaju, tako i prostor za spremanje stvari treba mijenjati, ali minimalni trošak na elemente iz programa IKEA će adekvatno zadovoljiti prostor dok djeca rastu.