IKEA lista za kupnju – nekoliko povoljnih šik klasika

IKEA nudi raznolike proizvode, najčešće jeftinije, no često i malo manje udobnosti ili malo lošijeg dizajna – proizvodi koji su često prilagođeni studentima i samcima koji žele napuniti potrebnim namještajem svoju sobu. Ipak, postoji dosta odličnih stvari koje možete naći u švedskom divu namještaja. U današnjem članku vam predstavljamo 10 najboljih IKEA proizvoda, koji će pristajati u svaki stan.

STOCKHOLM tepih, 998-1799 Kn

Dosta skup za IKEA standard, ali ovaj tepih s crno-bijelim crtama bit će odličan u svakom dizajnu interijera.

IKEA-stockholm-tepih

BILLY polica za knjige, 349 Kn

Pomične police i mogućnost nadogradnje s dijelovima iz cijele Billy kolekcije čine ovu osnovnu policu za knjige najsvestranijim komadom namještaja za pohranu u domu.

IKEA-billy-polica-za-knjige

KALLAX regal, 349-1.199 Kn

Sve izgleda bolje kad je složeno u savršeno četvrtaste odjeljke ove police za knjige. Oni su doslovno svugdje. A s dodacima iz iste serije možete poboljšati mogućnosti pohrane.

IKEA-kallax-regal

DOCKSTA stol, 1.129 Kn

Ova imitacija kultnog stola Eera Tulip jednako je moderna i svestrana, ali i puno pristupačnija.

IKEA-docksta-stol

RIBBA okviri za slike, 39,90-139,90 Kn

Ovi okviri za slike osnova su vaše buduće galerije slika – čvrsti i izdržljivi. Dolaze u mnogo boja i veličina, pa možete izbrati onaj koji najbolje odgovaraju vašim potrebama.

IKEA-ribba-okvir-za-slike

LACK stolić, 49,9o Kn

Gornja ploča, četiri noge i nebrojeno mogućnosti – na internetu možete pronaći puno “Uradi sam” uputa s ovim IKEA modelom. Možete ih naći svuda i vrlo su otporni i trajni. OK, možda dovoljno trajni dok ne uštedite 50 Kn za drugi (ili za drugih 10).

IKEA-lack-stolic

MALM ormarići, 249-949 Kn

Perfektan ormarić bilo da vam trebaju tri ili šest ladica za pohranu. Čiste linije čine ga perfektnim za bojanje i prilagodbu. IKEA kaže da je ovo ormarić za spavaću sobu, no elegantne linije odgovarat će svakoj prostoriji.

IKEA-malm-ormarici

DALFRED barski stolac, 229 Kn

Cool stolac podesive visine koji ste vidjeli kraj stola na slici dizajnerskog stana, ali povoljne cijene, pa ih možete kupiti par kako bi ih smjestili uz vaš kuhinjski otok.

IKEA-dalfred-barski-stolac

MELLTORP stol za blagovanje, 249-299 Kn

Bilo da ga koristite kao stol za blagovanje ili radni stol, ovaj stol od melamina dolazi u dvije veličine i često je osnovni dio bilo kojeg dekora.

IKEA-melltorp-stol

BEKVÄM kuhinjska kolica, 399 Kn

Imate malu kuhinju? Bekväm kuhinjska kolica nude vam radni prostor – na kotačima! Od neobrađenog su prirodnog drva, pa nude nebrojene mogućnosti naknadne obrade, s puno uputa na internetu. Mi bi samo dodali da odlično pristaju i u svaki vrt (ili na balkon).

IKEA-bekvam-kuhinjska-kolica

A kao bonus…

GRUNDTAL magnetni držač noževa, 79,90 Kn

Osnovni, a opet tako svestran. Ovaj nosač noževa jedno je od naboljih kuhinjskih rješenja za pohranu. I jedini ovako elegantan kojeg možete naći na hrvatskom tržištu.

IKEA-grundtal-drzac-za-nozeve

GLIMMA lučice bez mirisa, 24,90 Kn (100 kom)

O ovome možemo samo reći: “25 kuna za 100 svjećica!”

IKEA-glimma-lucice

FRAKTA torba za kupovinu, 3,90 Kn

Ogromna je! To je radni stroj. I košta 3,90 Kn. I provjereno nosi više od 25 kg. Kupite ju čak i ako vam trenutno ne treba, jer u njoj možete prenijeti ili pohraniti hrpu sitnica stvari. Stavite ju u auto i prebacite sve stvari iz kolica nakon kupovine. Ili pomislite samo na nošenje svih poklona za Božić – odjednom! 🙂

IKEA-frakta-torba