Industrijski dom u Williamsburgu

Mladi par pred svadbom nedavno se preselio u okolicu New Yorka, u dvosoban stan u kojeg su uredili u industrijskom stilu. Njihov stan u Williamsburgu izgrađen je na tipičnim Brooklynskim temeljima – trošni zidovi od izložene opeke, visoki stropovi, stare drvene grede i crne, čelične, rešetkaste konstrukcije prozora. Preuređenje je usmjereno na maksimiziranje prostora objedinjavanjem životnog, gostinjskog i zabavnog prostora. Ishod? Industrijski šik stan suvremenog izgleda, ispunjen dozom opuštenosti, kao i mladenačkom vibrom.

Dnevni boravak

Udoban i topao ambijent omata osobu koja ulazi u dnevnu sobu, s prirodnim svjetlom od velikih prozora i bijelim zidovima koji posvjetljuju prostor. U kutu se nalazi velik kauč s jastucima i dekama. Na drugom kraju je TV montiran na zid, iznad ormarića od recikliranog drva. Ovo jedinstveno mjesto za pohranu odgovara izloženim gredama na stropu, dok se moderni bijeli okvir savršeno uklapa u cijelu temu.

industrijski-dom-u-williamsburgu_uredjenje-doma-002

industrijski-dom-u-williamsburgu_uredjenje-doma-004

industrijski-dom-u-williamsburgu_uredjenje-doma-003

Blagovaonica

Blagovaonica se sastoji od različitih stolaca spojenih zajedno kako bi se odgovarali svemu ostalom. Moderan crni i rustikalni drveni namještaj upotpunjen je sličnim detaljima i priborom za jelo. Aparati od nehrđajućeg čelika s pozadinom od šarenog uzorka pločica odaju eleganciju u svakom pogledu, pojačanu impresivnim dizajnom stilskih otvorenih polica.

industrijski-dom-u-williamsburgu_uredjenje-doma-005

industrijski-dom-u-williamsburgu_uredjenje-doma-008

industrijski-dom-u-williamsburgu_uredjenje-doma-007

industrijski-dom-u-williamsburgu_uredjenje-doma-006

Grafike i teksture su prisutne zajedno, uz dodatnu živost biljaka i lijepih sukulenata. Ogledala u različitim veličinama i oblicima, u okvirima od lijevanog željeza, zidni ukrasi, pletene košare i zamršene prostirke daju sofisticiranost cijelom stanu.