Industrijski stil

Za industrijski stil možemo reći da je savršen u svojoj nesavršenosti. Specifičan je i lako prepoznatljiv te ga je vrlo lako postići. Želite li dašak industrijskog stila u svome domu, a pritom ne želite pretjerivati, možete ga postići dodavanjem raznih predmeta od drva (često neobrađenog), filmskih postera, zanimljivih lampi, starih kovčega i škrinja, kao i ostalih dekorativnih predmeta koje možda već imate neiskorištene kod kuće ili ih pak možete nabaviti na raznim sajmovima i buvljacima te pritom uštedjeti novac.

industrijski stil
Photo by Frankie on Unsplash
Photo by Ionut Vlad on Unsplash
Photo by Tomas Jasovsky on Unsplash
Photo by tu tu on Unsplash

Industrijski stil kombinira razne materijale poput drva, metala, stare cigle. Karakteriziraju ga “ogoljeli” građevinski materijali, poput raznih instalacija, cigle ili betona; kao i primjena drva koje je često neobrađeno ili je “pohabana” izgleda. Izgled starih cigli također možete postići primjenom raznih foto-tapeta s ovim uzorkom. Namještaj je često kožni te je vrlo prihvatljivo ako se na njemu vide ogrebotine i godine korištenja, a koristi se i tekstil. Industrijski stil graniči sa skandinavskim i vintage stilom, pa se zajedno savršeno nadopunjuju.

Photo by Francesca Tosolini on Unsplash
Photo by Kirill on Unsplash
Photo by Josh Hemsley on Unsplash
Photo by Bruno van der Kraan on Unsplash
Photo by Natural Goods Berlin on Unsplash

Iako industrijski stil možda djeluje grubo i surovo, lako se može “omekšati” detaljima poput biljaka, vaza s cvijećem, krznenim tepisima, udobnim namještajem, kaminom, policama s knjigama, zavjesama, starim fotografijama ili  plakatima te tako postati pravi topli dom koji djeluje vrlo šik.

Photo by Dmitry Zvolskiy on Pexels

Ps. OVDJE možete pogledati uređenje dnevnog boravka u industrijskom stilu.

Nadamo se da vam je ova objava pomogla da saznate više o industrijskom dizajnu interijera te kako u svoj dom postići taj tvornički šik industrijski izgled! Pišite nam u komentarima što mislite o ovom stilu uređenja! 

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com