Inspiracija za male stanove

Mali stanovi pravi su izazov kako uređivanja tako i stanovanja. Ako ste samac ili mladi par, bit će vam super u malome stanu. Ova vrsta stanova se u zadnje vrijeme sve više iznajmljuju na dnevni najam.

Ovaj mali stan koji ćete pogledati na fotografijama je stan koji sam ja pokušala preurediti na jednoj online aplikaciji za uređenje doma. Ps. OVDJE možete pogledati neke besplatne online alate za uređenje doma.

Stan ima otprilike 25 kvadratnih metara te se sastoji od malog ulaza u kojem je smještena kuhinjica, dnevnog boravka s trpezarijom koji služi i kao prostorija za spavanje i male kupaonice. Trenutno je stanu potrebna renovacija stoga sam ga pokušala preurediti kako smatram da je praktično, a da pored toga bude i lijepo i moderno.

Podovi su uglavnom od tamnog drveta, dok se u kupaonici nalaze šarene pločice. Zid u kuhinji je siv, dok u dnevnom boravku je bež prema smeđoj nijansi gdje se također nalazi i jedan zid na kojem je postavljen TV koji je obložen crnim modernim pločicama. Zavjese u dnevnom boravku su u bež-sivoj nijansi.

U dnevnom boravku, na zidu gdje je dimnjak od zgrade, smjestila sam veliki TV i malu komodu ispod TV-a u koju se mogu pohranjivati stvari. Dovoljno veliki ormar za samca, a ako u stanu boravi mladi par onda se može dodati još jedan ormarić ili zamijeniti postojeći s malo većim. Tu je i dovoljno veliki stakleni trpezarijski stol sa smeđim stolicama koji se odlično uklapaju u boje stana. Stakleni stol je super zbog svoje prozirnosti prostor ne djeluje skučeno.

Odmah pored trpezarijskog stola, u kutu, postavila sam veliku modernu zlatnu lampu koja se super uklapa sa zlatnim elementima ostalog namještaja te malena zelena biljka koja daje svježinu prostoru.

U drugom kutu sobe postavila sam bijelu sjedeću garnituru na razvlačenje na kojoj stanari mogu spavati te boraviti s gostima. Stolić je, kao i trpezarijski, staklen sa zlatnim elementima, kako bi prostor vizualno izgledao veći. Na zidu iznad sjedeće garniture postavila sam tri apstraktne fotografije, ponovo u bojama ovog stana.

Kupaonica je s tamnijim pločicama, drvenim ormarićem i tuš kabinom te bijelim bojlerom, perilicom za veš i wc školjkom. Kako je kupaonica zaista mala, umjesto klasične kade koja je trenutno u stanu, uspjela sam ugurati lijepu drvenu tuš kabinu te pored nje mali vertikalno postavljeni bojler i malu perilicu za veš koja je sasvim dovoljna za ovaj stan.

Prozor iznad wc školjke daje prirodu svjetlinu ovoj kupaoni, a pored prozora tu je i krovna svjetiljka te ogledalo s indirektnom žutom svjetlošću. Pločice na podu su moderne i u šarenim dezenima kako bi malo podigle cjelokupni dojam ove tamne kupaonice.

Slične pločice sam postavila na kuhinjski zid, na kojemu su postavljene tri police gdje stoje čaše, zdjelice, tanjuri i šalice te poneki začin. Na zidu pored, nalazi se magnetna daska na kojoj su postavljeni noževi.

Prostor za rad u kuhinji nije velik s obzirom na veličinu kuhinje, međutim može se montirati neki mini zidni stol koji bi poslužio kada imate više posla u kuhinji i trebao bi vam veći prostor. Odmah pored umivaonika ispod kojeg možete također spremiti lonce i ostalo, nalazi se frižider iznad kojeg je radna ploča na kojoj se nalazi indukcijska ploča.

Sasvim dovoljna i praktična kuhinjica za mali stan, zar ne?

 

 

Cijeli projekt u 360 stupnjeva možete pogledati OVDJE.

Kako vam se sviđa ovaj mali stan koji sam preuredila na jedanom od online alata za uređenje doma? Jesmo li vam dali inspiraciju u kojem pravcu možete ići s uređenjem malih stanova?

Trebate se samo prepustiti mašti i igrati se s bojama i dezenima. Kako vidite iz priloženog, čak i s tamnim bojama, mali stan izgleda potpuno privlačno i prostorno. Pišite nam vaše mišljenje u komentarima!

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com