Izbjegnite neočekivane troškove prilikom (pre)uređenja kuhinje

kuhinja-1

1. Čime raspolažem? Da biste maksimalno uštedjeli, prvi korak je napraviti popis namještaja i aparata koje već imate. U nešto se isplati investirati više, a u nešto manje. Može se bez problema uštedjeti na gotovim kuhinjskim blokovima ili kuhinjama čiji se elementi izrađuju po mjeri. Kuhinjske fronte ne moraju biti od najskupljeg materijala.

2. Mogu li stvar popraviti bez puno truda? Za unošenje luksuza ne morate potrošiti bogatstvo. Postoje razne vrste i oblici ručkica koje će dati jedan sasvim novi štih bez velikih izdataka. Ako su ormarići doista dotrajali, dojam nove kuhinje dobit ćete postavljanjem novih.

kuhinja-6

3. Što mi treba, a što želim? Napravite detaljan troškovnik kako biste mogli pratiti troškove i spriječiti prekoračenje zadane svote. Na konačni popis svakako dodajte i 10 posto više za nepredviđene troškove. Ako doista želite uštedjeti, napravite još jedan popis – stvarnih potreba i želja. Tek kada osigurate potrebe prijeđite na želje.

4. Je li trenutni razmještaj dobar? Velike izmjene položaja osnovnih instalacija su moguće, ali najčešće iziskuju velike financijske izdatke. Ako zadržite trenutni položaj, uštedjet ćete novac koji se može kasnije preusmjeriti u, primjerice, kvalitetnije podne obloge, kuhinjski uređaj i slično.

kuhinja-9

5. Mogu li proći jeftinije? Uvijek trebate znati koliko stoji i najmanji detalj, dobro se raspitajte prije no što se odlučite na bilo što. Često dvije različite trgovine nude isti artikl po posve različitim cijenama, a isto vrijedi i za izvođače radova.

Izvor: indizajn.rtl.hr