Izniman penthouse u Berlinu

Smješten na obalama rijeke Spree u samom srcu Berlina, ovaj jedinstveni penthouse nalazi se na vrhu nekadašnje tvorničke zgrade sagrađene 1889. godine. Nalazi se na rubu trendi kvarta Kreuzberg, na samoj obali s pogled na Spree, nedaleko od Oberbaum mosta i uskoro izgrađenog Brommy mosta.

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-01

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-02

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-03

Berlin je fascinantno mjesto, na raskrižju kulturne avangarde, noćnog života i nesporne kvalitete života u gradu koji sadrži puno zelenih površina i voda. Međutim, on ima još jedan odlučujuću adut u rukavu, jer u centru grada ima na raspolaganju još prostora za rast – situacija nezamisliva u drugim većim gradovima. Taj prostor je dostupan zbog povijesne rute Berlinskog zida, a područja uz rijeku Spree su apsolutni favoriti. Trendi lokacije poput tržnice Markthalle Neun i raznih restorana, barova i klubova unutar su pješačke udaljenosti, a na drugoj obali također su blizu galerija East Side, O2 World i predstojeći trgovački i zabavni centar. Područje preko rijeke također se razvija u novu modernu gradsku četvrt. Povijesno središte Berlina samo je nekoliko minuta vožnje autom ili podzemnom željeznicom (U-Bahn – stanica Schlesisches Tor), a zahvaljujući dobrim prometnim vezama brzo je i lako dostupna i zračna luka Schönefeld.

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-04

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-05

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-06

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-07

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-08

Apsolutni dragulj u četvrti Kreuzberg, penthouse od 160m² koji se lako može opisati samo superlativima, jedinstven je na berlinskom tržišta nekretnina. Nudi brojne sofisticirane tehnološke značajke i vrhunske dizajnerske detalje, s dizajnom interijera Angelika Richtera iz 2008. godine. Uz velik dnevni boravak s otvorenom kuhinjom, ovaj elegantni penthouse nudi dvije spavaće sobe, svaka s kupaonicom – glavna kupaonica sadrži kadu i tuš. Sve sobe su opremljene s najmodernijim namještajem rađenim po mjeri, čime se osigurava obilje prostora za pohranu, a impresivna, visoka kvaliteta stolarije pokazuje ljubav prema detaljima, uključujući skrivene ručke i različito pozadinsko osvjetljenje. U cijelom stanu korišteni su samo vrhunski materijali. Također je ugrađen Gira Revox Multiroom sustav koji omogućuje kontroliranje svih električnih instalacija, uključujući rasvjetu, grijanje, sigurnosne kamere, rolete i Hi-Fi sustav, s nevidljivim zvučnicima montiranim u strop kroz cijeli penthouse. Terasa ima vanjske zvučnike koji su integrirani u tegle za cvijeće.

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-09

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-10

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-11

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-12

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-13

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-14

izniman-penthouse-u-berlinu_uredjenje-doma-15

High-end kuhinja – koja ima radnu ploču od brazilskog škriljevca – savršeno se uklapa u cjelokupni dizajn, opremljena s Miele aparatima i Gaggenau vinskim hladnjakom. Ostale značajke uključuju podno grijanje, klima uređaj i sustav za automatsko zalijevanje cvijeća na terasi.

Penthouse je trenutno na prodaju za 1,76 milijuna dolara.