Kreativne spavaće sobe

Pokušavate odlučiti između teksture i umjetničkih djela kao glavnim naglascima pri sljedećem redizajnu spavaće sobe? Više ne morate žrtvovati jedno kako bi uživali u drugom! Šest kreativnih spavaćih soba predstavljenih u ovom članku pokazuju da dodavanje umjetničkih djela u spavaću sobu ne mora nužno skretati pozornost s odvažnih uzoraka i sofisticiranih materijala, ili obratno – to samo znači da morate biti malo oprezniji kako dvostruki izvor teksture ne zasiti pogled. Sve je u ravnoteži! Pogledajte kako ove spavaće sobe uživaju ​​u najboljem od oba svijeta u radikalno različitim temama dekora.

Ova vizualizirana spavaća soba s neutralnom tematikom čini velik prvi dojam s dramatičnim parketom koji definira prostor neposredno iza i iznad kreveta, u dubokoj suprotnosti s teksturnom mat sivom obradom na obje strane.

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-001

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-002

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-003

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-004

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-005

Ova spavaća soba očito pripada oduševljenom ljubitelju tipografije i grafičkog dizajna – možda s daškom DIY strasti. Ovaj lijepi monokromatski prostor je vizualiziran za mladi par. Uz uzglavlje se nalaze lijepe fotografije kombinacije urbanog života i prirode, uz velika, bijela slova i suptilne drvene kuće, među ostalim zanimljivim predmetima.

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-006

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-007

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-008

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-009

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-010

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-011

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-012

Iako je tema boja koordinirana s preciznošću, ovdje su umjetnička djela osobna i eklektična. Neki bi se ustručavali ukrasiti teksturni cigleni zid s umjetninama, no ovdje je obješen samo jedan visoki komad, dok su preostala platna naslonjena u opuštenom stilu.

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-013

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-014

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-015

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-016

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-017

Šarmantna u svakom pogledu, ova spavaća soba domaćin je bogatstvu izražajnih mogućnosti bijelih podova, sve do neočekivano žutih vrata. I naravno, nemoguće je ignorirati mnoge “uradi sam” ideje dekora, koje koriste jednostavne predmete na kreativne načine, kao što je zavjesa od lampica ispred plavog zida ili slatki češeri na polici od ljestava.

Ova spavaća soba ne koristi slike ili grafike poput prethodnih dizajna. Umjesto toga, umjetnički elementi dolaze iz pažljivog rasporeda boja, oblika i formi. Pogledajte kako geometrijski uzorci privlače pažnju, bez dodane vizualne težine – jedva primjetan kontrast pozadine i tankih linija na stoliću privlače pažnju bez naprezanja očiju.

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-018

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-019

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-020

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-021

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-022

Ova spavaća soba slavi moć izražajne boje. Tanko i dugo sivo uzglavlje, poprskano jarko žutom, proteže se duljinom zida. Duboke teksture je su jedan važan element. Tamno sivi zid u pozadini održava visok kontrast između mat cigle i tamnog betona – oba tona protežu se kroz ostatak sobe.

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-023

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-024

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-025

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-026

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-027

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-028

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-029

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-030

Ova spavaća soba nudi prekrasnu, modernu Art Deco estetiku, prožetu prizvukom Bauhaus industrijskog dizajna – zanimljiva kombinacija s obzirom na povijesnu filozofsku opoziciju ta dva stila. Ulašteni zidni medaljon kombinira oba stila u jednom središnjem komadu namještaja.

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-031

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-032

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-033

kreativne-spavace-sobe_uredjenje-doma-034