Kreveti i spavaće sobe za male prostore

Kreveti i spavaće sobe za male prostore

Postoji nekoliko različitih pristupa u stvaranju kreveta koji će uštediti prostor u domu skromne veličine. Najčešće dizajn uključuje pametno smješten krevet, stvarajući mjesto za spavanje u prostoru koji normalno ne bi koristili za tu namjenu – ili na neki drugi način.

Jedan primjer jednostavnog drukčijeg korištenja prostora je stavljanje kreveta u neiskorišteni prostor pod stubištem. Krevet po mjeri može se lijepo uklopiti u prostor ispod stepenica, a eventualni ostatak prostora praktično iskoristiti za police ili ladice. Ne brinite ako je krevet veći od prostora – kao što vidite na našim slikama i bračni krevet se lijepo može uklopiti u taj prostor.

Drugi način uštede prostora su kreveti na kat, koji u potpunosti koriste okomiti prostor sobe te takav dizajn bolje iskoristi površinu nego ako u sobu stavite dva odvojena kreveta. Krevet na kat je odličan izbor za dobivanje više ležaja iz manje površine, no ako kreveti još imaju i mogućnost sklapanja preko dana zauzet će još manje prostora – jednostavno ga preklopite kad nije u upotrebi.

Krevet pod kosim krovom također je odlično rješenje gdje je svaki dodatni prostor dragocjen. Ostatak iznad kreveta također ispunite policama, kako bi korisno iskoristili sav prostor.

Općenito, kad povisite prostor za spavanje, ispod vam ostaje puno više mjesta za stvari. Police, odjeća, pa čak i umivaonik naći će svoje mjesto pod visoko postavljenim krevetom.

Zadnja ideja koju ćemo podijeliti danas s Vama su sklopivi kreveti – kreveti koji preko dana “nestaju” ili se pretvaraju u nešto drugo. Premda takav dizajn kreveta najbolje štedi prostor od svih ponuđenih kombinacija ipak ima i jedan veliki nedostatak – morate pospremati krevet svaki dan!