Kuća Ellen DeGeneres

Kuća Ellen DeGeneres

Hollywoodska voditeljica i komičarka Ellen DeGeneres ponosni je vlasnik nevjerojatne “Kuće Brody”, koju mnogi smatraju najboljom modernom kućom u Los Angelesu sredine prošlog stoljeća.

Vizija arhitektonskog modernizma, ogromni dom s devet soba, nalazi se na zemljištu od 2,3 hektara u Holmby Hillsu, rame uz rame s Playboy Mansionom Hugha Hefnera. “Kuća Brody” ime je dobila po svom izvornom vlasniku, ljubitelju umjetnosti Francesu Laskeru Brodyju, koji je dizajn kuće naručio 1949. godine od glasovitog arhitekta Archibalda Quincyja Jonesa. Uz Quincyja Jonesa na kući su radili dizajner interijera Billy Haines i krajobrazni arhitekt Garrett Eckbo – svi su oni zaslužni za ovo sofisticirano remek-djelo.

Vrtovi su zeleni i bujni s ogromnim, veličanstvenim stablima, a terasa oko kuće upija svaku dostupnu priliku za uživanje u prizorima prirodnih ljepota.

Dom iz snova dovršen je 1951. godine te je javno proglašen sjajnim primjerom LA modernističkog glamura bez premca. Prostirući se na masivnih 11.511 četvornih metara, dom od 39,8 milijuna dolara ima staklene zidove i visoke stropove koji pridonose impresivnom i prostranom osjećaju.