Kuća Imagine u Londonu

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-001

Tvrtka Baufritz naručena je za izgradnju ovog suvremenog doma u sjevernom Londonu, koji nudi zdraviju, ekonomsku alternativu konvencionalnim kućama.

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-002

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-003

Na prvi pogled kuća Imagine izgleda kao tipična prigradska kuća, s jednostavnim izgledom prema ulici. Svjež izgled s prozorima i vratima suvremenog karaktera zapravo do punog sjaja dolazi sa stražnje strane kuće, gdje nalazimo uzbudljivo pročelje s velikim prozorima i terasom s pogledom na vrt.

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-004

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-005

Unutar kuće predsoblje se otvara na prostrani dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju. Radna soba skrivena je sa strane hodnika. Staklena vrata otvaraju se na vrtnu terasu i ispunjavaju prostor prirodnim svjetlom. Podrum sadrži veliku obiteljsku sobu i igraonicu, koje također imaju izlaz na spuštenu terasu u dvorištu. Na katu su četiri spavaće sobe i prekrasna glavna spavaća soba sa svojom vlastitom terasom.

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-006

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-007

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-008

Održivost je ključni kriterij za kuću, koja koristi širok raspon materijala i tehnologije za smanjivanje energetskih potreba, stvarajući zdrav životni okoliš. Tvrtka Baufritz je sustav gradnje od montažnog drvenog okvira kombinirala s izvrsnim energetskim performansama, dizajnom i izuzetnim građevinskim standardima. Kuća je izrađena u tvornici Baufritz-a u Njemačkoj, a isporučena i sastavljena u Velikoj Britaniji. To znači da jednom kad su zemljani radovi gotovi, ljuska kuće je izgrađena u roku od tri dana, čime se smanjuje vrijeme izgradnje na lokaciji, a ujedno je manje građevinskog otpada i ometanja susjeda.

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-009

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-010

Kuća je izolirana pomoću Baufritx jedinstvene izolacije od iverja 100% prirodnog drva, a vlasnici su zadivljeni koliko energije stvaraju elektronaponski paneli na krovu. Ostale mjere energetske učinkovitosti uključuju mehaničku ventilaciju s povratom topline, plinski kotao visoke učinkovitosti, trostruko ostakljene prozore i prikupljanje kišnice.

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-011

 

 

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-012

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-013

kuca-imagine-u-londonu_uredjenje-doma-014