Luksuzni dom u Miamiju s bazenima, prirodnim lagunama i vrtom na krovu

Dizajniran od strane poznatog arhitekta Marcia Kogana, ovaj raskošni dom od 1400 četvornih metara omogućuje domaćinima uživanje u prekrasnom krajoliku Floride, zahvaljujući svojem otvorenom rasporedu, koji uključuje preko 170 četvornih metara natkrivene terase – uz spektakularan vrt na krovu.

Jedna strana kuće je okrenuta prema luksuznom bazenu, dok je na drugoj strani okružena organskom lagunom ispunjenom vodenim biljkama, čime skoro svaka soba nudi opuštajući pogled na obalu. Vanjski izgled kuće odražava prirodnu privlačnost, s velikom upotrebom sirovih materijala, uključujući kamen i drvo, s puno betona za suvremenu ravnotežu.

Javni prostori zauzimaju gornji kat i gledaju na teren, s privatnim spavaćim sobama u prizemlju za jednostavan pristup bazenu i natkrivenom dvorištu.

Dok sadržaji čine ovaj dom idealnim mjestom za zabavu, lako je primijetiti naglasak na udobnosti. Glavna spavaća soba, na primjer, ima povoljan kutni položaj najbliži bazenu.

Pogled sa zelenog vrta na krovu je veličanstven!

Prirodan bazen vodi uz niz spavaćih soba u prizemlju, dajući svakoj jedan mali dio pogleda na obalu.

Zanimljiv način pristupa glavnim stambenim prostorima na gornjoj razini je vijugav betonski put iznad lagune.

Pokriveni vrt također koristi prednost pasivnog hlađenja od glavnog bazena. Kako zrak prolazi vodom, stvara hladniji povjetarac koji prodire u srce doma.

Kad domaćini i njihovi gosti žele uživati ​​u najboljim unutarnjim i vanjskim udobnostima, ovaj spušteni dnevni boravak nudi obilje prostora za odmor i uživanje u večernjim satima.

Tanke drvene letvice omogućuju prodor sunčeve svjetlosti u glavnu spavaću sobu, bez potpunog ugrožavanja.

S druge strane, tanke letvice prikrivaju iznenađenje …

Sklopiva vrata otkrivaju potpuno opremljenu kuhinjsku prostoriju sa svime što je domaćinima potrebno za posluživanje hrane, pića i zabavu.

Ovaj aranžman je idealan jer domaćini ne moraju napustiti zabavu.

Pogledajmo gornji kat kuće, koji sadrži unutarnja društvena područja. Evo brzog zavirivanja u dnevnu sobu.

Dnevna soba opremljena je s tri različita sjedeća mjesta. Na kraju je blagovaonica, otvorena sjedala u sredini, a manji intimniji aranžman blizu ulaza upravo izvan okvira.

I stolci za blagovanje i viseća svjetla marke su SOLLOS – Joy i Mush kolekcije.

Klizna staklena vrata odvajaju široku otvorenu dnevnu sobu od prostrane terase s druge strane.

S terase se pruža spektakularan pogled na vodu, spektakularnu urbanu snimku za one koji ne mogu dobiti dovoljno pogleda na horizont u Miami Beachu.

Sklopiva vrata vode iz dnevnog boravka u uglađen kuhinjski prostor.

S 10 kuhinjskih stolaca, središnji kuhinjski otok nudi obilje mjesta za nezaboravan doručak.

Prirodno sunčevo svjetlo ispunjava ovaj prostor s obje strane.

Većina mjesta za pohranu nalazi se u kuhinjskom otoku, donjim ormarićima i uz rub prostorije, kako bi se izbjeglo blokiranje prozora.

Započnimo obilazak spavaćih soba istražujući ovu fantastičnu glavnu spavaću sobu. Klizna vrata se otvaraju izravno na bazen.

Visoki grmovi i drveće osiguravaju privatnost. Za blokiranje svjetla, u metalnim razdjelnicima između staklenih ploča skriveni su automatske zavjese.

S izuzetno ravnomjernim osvjetljenjem, ova garderoba olakšava kombiniranje savršene odjeće za noć u Miamiju.

Čak i kupaonica ima pogled na vodu.

Sekundarna dnevna soba u prizemlju nudi intimno mjesto za čitanje ili gledanje filmova u večernjim satima.

Manje spavaće sobe imaju svoja klizna vrata za pristup prirodnom bazenu.

Mala uredska područja nude dovoljno mjesta za knjige, prijenosno računalo i sve ostalo što gosti trebaju kako bi završili malo posla tijekom vikenda.

Raspored i opremljenost slični su između sporednih spavaćih soba, s dekorom koji služi kao jedina suptilna razlika. Prvi prostor je uživao u bijelom i srebrnom dekoru, dok je dekor ovoga zlato i siva. Također, treba napomenuti da su na svakom stoliću rasparene noćne svjetiljke.

Ovdje ćete vidjeti isti uredski prostor i slične ugrađene ormare za pohranu.

Pogledajte video o ovom prekrasnom domu.

Usput – ovaj luksuzan dom prodaje se za 29.750.000 USD. 😉

Izvor: http://www.home-designing.com/