Mali jednoiposoban stan s pogledom

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-01

Uvijek smo zadivljeni dizajnom interijera koji iskorišta mali prostor na najbolji mogući način. Ovaj mali jednoiposoban stan od 43 četvorna metra, smješten u otmjenoj četvrti Södermalm u Stockholmu, pravi je primjer navedenog. Tome su vjerojatno pomogli zavidno visoki stropovi i drveni parket s uzorkom riblje kosti, kao i veliki prozori koji pružaju dosta svjetlosti tijekom dana.

Još jedan trik prilikom namještanja malog stana jest korištenje najnužnijih komada namještaja kako bi stan bio funkcionalan i udoban. Ipak, taj namještaj mora se međusobno nadopunjavati stilom, a često ima i više funkcija. Kauč u dnevnom boravku izgleda lagan na svojim drvenim nogama, ali je mekan i udoban sa svojim debelim jastucima. Kolica na kotačima služe kao stolić za kavu, ali i kao stalak za novine.

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-02

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-02-1

Spavaći prostor smješten je u niši iza bijele, klizne pregrade. Lusteri oblika oblaka lebde iznad povišenog kreveta, ispod kojeg su skrivene ladice za pohranu stvari. Bijelo uzglavlje služi i kao polica iznad kreveta.

U ulaznom hodniku smješten je jednostavni radni stol. Tu se smjestio i prostor za kapute, s otvorenim policama. Kuhinjski ormarići su bijeli, s biserno-bijelim zidnim pločicama, te radnom plohom od prirodnog drva. Sve se odlično slaže sa svijetlim, drvenim podom. Bjelina koja vizualno otvara prostor odlično je razbijena s teglama zelenih biljaka.

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-04

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-05

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-05-1

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-06

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-07

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-07-1

mali-stan-s-pogledom_uredjenje-doma-08

Slike vlasništvo Fantastic Frank.