Mali stan s neobičnom paletom boja [s tlocrtom]

Za razliku od velikog broja malih stanova, ovaj stan od 40 četvornih metara koristi zidove za odvajanje funkcionalnih prostora. Da bi se izbjegao osjećaj skučenosti, dizajneri su odabrali prirodne materijale za poticanje svježeg i veselog okruženja. Kućne biljke nude jarke zelene boje, dok stolci za blagovanje predstavljaju jedini stalni izvor dekorativne boje, pastelne morske pjene, koja se čini savršenom za svjetlo drvo u ostatku stana.

Sobe i životni prostori su razmješteni za bolju privatnost, ali održavaju vidljivost, što najviše koristi vlasnicima.

Na primjer, ovaj mali prostor za čitanje ispunjava skrivenu nišu iza kuta kuhinje. Kupa se u sunčevoj svjetlosti, ali još uvijek ostaje skriven i ugodan.

 

Kuhinja i blagovaonica služe kao srce ovog jedinstvenog rasporeda. Nalaze se dalje prozora, no sjene se gube na tamnom podu.

Centralni položaj stola za blagovanje omogućuje mu dovoljno sunčevog svjetla, dok skrivena svjetla osiguravaju osvijetljenost kuhinje čak i bez izravnog sunca.

S druge strane, kupaonica uživa u svojoj sumornoj atmosferi. Tamne matirane pločice dolaze u život pod usmjerenom rasvjetom.

To je odlučno odstupanje atmosfere od ostatka doma. Dok u ostatku stana prevladava čudesna svjetlost i raslojavanje, kupaonica služi svojoj svrsi uz potpuno drukčiju atmosferu koja predstavlja odmak od ostatka stana.

Izvor: http://www.home-designing.com/