Mali stan u industrijskom stilu

Danas vam prikazujemo šarmantni, mali stan od samo 55 m² koji se nalazi u Göteborgu u Švedskoj. Ako pogledate slike zapitat ćete se ima li ovaj mali stan uistinu samo 55 kvadrata, jer se čini prostranijim zahvaljujući pametnoj organizaciji prostora i inspirativnom uređenju.

Dnevni boravak čini jezgru ovog malog stana, a otvoren je prema blagovaonici i kuhinji. Kuhinja je uređena bijelim pločicama s visokim sjajem, samostojećim policama i inox aparatima.

Cijeli stan obojan je u bijelo uz mnoštvo šarenih detalja te mnogo različitih elemenata od prirodnog drva – od radne ploče u kuhinji i radnog stola, do raznih detalja i ukrasa. Na dijelovima zida ostavljena je izložena stara cigla što cijelom stanu daje poseban, stari, topli ugođaj.

Starom ugođaju pridonosi i pod od starih obloga, obnovljen i obojan u bijelu boju, kao i stare, obnovljene komode i ormari.

Stan zbog bijele boje izgleda smiren, ali ga mnoštvo šarenih detalja istovremeno čini razigranim. Spavaća soba u skladu je s ostatkom stana – malo, ali ugodno.

U tom malom stanu ćete pronaći smještaj koji kombinira prošlost i sadašnjost na zadivljujući način.