Mikro stan u Berlinu – s tlocrtima

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-02

Dizajn interijera obnove ovog berlinskog prostora u četvrti Moabit, ne samo da uključuje izazov osjetljivog preuređenja Altbaua (stan iz ranih 1900-ih), već je dodan element njegove šarmantne male veličine – od samo 21 četvorni metar.

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-01

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-03

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-04

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-05

Poput mnogih objekata te ere, izvorni izgled stana bile su dvije vrlo male, odvojene sobe, vjerojatno jedna od njih kuhinja, sa zajedničkim WC-om u prizemlju zgrade. U nastojanju moderniziranja stana prethodni je vlasnik zamijenio kuhinju s prikladnijom privatnom kupaonicom. To je dodalo dodatni nerazmjer između prostorija stana.

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-06

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-07

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-08

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-09

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-10

Izazov hvatanja u koštac s ovim nerazmjernim planom bio je ponovno izračunati potrebe modernog vlasnika i nekako ponovno razmjestiti prostor unutar strukturnih vanjskih zidova stana, kako bi ga uravnotežili i na taj način povećali potencijal svakog raspoloživog cm.

Prazno platno je jedino rješenje, pa su svi unutarnji zidovi bili uklonjeni, kao i mnogi površinski slojevi dodani prethodnih godina.

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-11

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-12

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-13

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-14

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-15

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-16

Za klijente, novouređeni stan idealno bi uključivao dnevni boravak i spavaći prostor ​​udobnih proporcija, malu, ali potpuno opremljenu kuhinju s puno prostora za pohranu i modernim pogodnostima, kompaktnu kupaonicu s luksuznim tušem, veliki umivaonik i WC, s dovoljno diskretih mjesta za pohranu da odgovaraju potrebama novog vlasnika, uz nekoliko Jugendstil dizajnerskih dodataka koji ukazuju na izvorno razdoblje stana. Javite nam kako vam se sviđa i jesu li u tome uspjeli.

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-17

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-18

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-19

mikro-stan-u-berlinu_uredjenje-doma-20