Moderan dom sa zanimljivim rješenjima

Što vam prvo padne na pamet kada vam netko kaže da želi moderan dom? Pomislite li na nešto luksuzno, industrijsko ili pak možda uređenje u hladnim tonovima?

Moderan dom se najčešće odlikuje čistim linijama te većina doma bude u neutralnim nijansama i tu i tamo se može iskoristiti neka jarka boja. Ova vrsta doma nikada nije prepuna detaljima kao u tradicionalnim domovima. Uzorci u ovim domovima su jako rijetki te ih nećete naći čak ni na ručnicima.

Što se tiče modernih materijala, najčešće se koriste staklo, mramor, kamen, beton, koža i metal te su ti materijali glatki na dodir i hladni ali ugodni. Jedno od važnijih pravila koje se uvijek uzima u obzir kada se uređuje moderan dom je: ”Što manje, to bolje”.

Podovi su također bitni pri uređenju ovakvih tipova doma, a pri odabiru to najčešće bude drvo, beton i kamen.

Ovu modernu kuću u Poljskoj dizajnirali su Metaforma Architects. Kuća je temeljena na principima geometrije te je sastavljena od dva dijela, odnosno dvije “kocke”. U veću su smještene dnevna i spavaće sobe, dok su u manju smještene garaža i teretana.

Kuća je dizajnirana u skladu s aktivnim životnim stilom njezinih vlasnika. Dnevni prostor smješten je u prizemlju, zajedno sa prostorom za druženje. Spavaće sobe nalaze se na višem katu, nudeći tako višu razinu privatnosti.

U kući se nalazi i pomalo neobičan vinski podrum. Drvene daske smještene između redova cigle služe kao prostor za pohranu boca vina. Budimo iskreni, skoro bi svatko poželio svoj mali ali lijepo uređeni vinski podrum, zar ne?

Fasada je prekrivena crnom žbukom i zaštitnim premazom protiv korozije. Dio fasade prekriven je i konstrukcijom u imitaciji drveta koja, za razliku od prirodnih materijala, ne zahtijeva dodatnu impregnaciju. Tamni detalji u obliku metalnih prozora dosljedno dovršavaju cijeli koncept.

 

Tu su i skice tlocrta ove predivne i moderne kuće gdje se lijepo može vidjeti njen položaj i raspored.

Izvor: https://freshome.com/

Biste li i vi uredili svoj dom u modernom stilu ili ste ipak tradicionalan tip? Ili pak možda preferirate neki od ostalih stilova uređenja? Slobodno nam pišite svoje mišljenje o stilovima uređenja te kako vam se dopada uređenje ove moderne kuće!

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com