Moderan obiteljski dom Maison Terrebonne

Rođena iz ekstremne transformacije tipičnog bungalova iz 90-ih, kuća Maison Terrebonne – dizajnirana od strane SHED arhitekata, smještena je na velikom šumovitom zemljištu. Iako se svakako može okarakterizirati kao suvremena; kuća je izgrađena na istim temeljima kao i ona izvorna, čuvajući jednu od njezinih glavnih karakteristika – više polukatova i razina.

moderan-obiteljski-dom-maison-terrebonne06

 

Ova moderna rezidencija nudi prostrane i otvorene prostorije s mnogobrojnim mogućnostima slaganja i razmještanja namještaja. Staklene stijene duž cijelih prostorija pružaju predivan pogled na prirodu i drveće, koji je posebno impresivan u jesen; dok toplinu cijeloj kući daje namještaj od pravog drva ili pak u imitaciji drva.

moderan-obiteljski-dom-maison-terrebonne08

 

Kuća je građena u tri razine, uređene na način da svaka razina obnaša funkciju koja joj pripada. Na taj način jasno je odijeljen spavaći dio kuće od dnevnog dijela. Prva razina kuće sadrži ulaz i predvorje, kao i mali ured.

moderan-obiteljski-dom-maison-terrebonne15

 

Na drugoj razini kuće smještena je prostrana kuhinja, blagovaonica i dnevna soba.

moderan-obiteljski-dom-maison-terrebonne09

 

Stubište dalje vodi do spavaće sobe na posljednjoj razini kuće, koja ima pogled na niže razine. Kupaonica je uređena potpuno minimalistički – čistih je linija i bijele boje.

moderan-obiteljski-dom-maison-terrebonne13