Moderan švedski studio apartman

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-001

Ovaj dragulj otkrili smo na stranicama Alvhem dizajna interijera i odmah smo ga poželjeli podijeliti s vama. Stan se nalazi na petom katu zgrade u lijepom Gothenburgu i ima prekrasan pogled na susjedstvo. U samo 45 četvornih metara smješteni su velika kuhinja, hodnik i kupaonica.

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-002

Stan je bio u relativno dobrom stanju kad ga je vlasnik, arhitekt, kupio 2010. godine. Međutim, vidio je da neke detalje može poboljšati. Najradikalnija promjena bila je rušenje zida između kuhinje i dnevnog boravka. Rezultat je pozitivan – stan izgleda puno veći i prilagođeniji za druženja.

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-003

Sačuvani su mnogi izvorni elementi, kao što su vrata, štuko zidovi, detalji od lijevanog željeza, bijelo obojani daščani pod i kamene prozorske klupice. Ove značajke daju stanu vrlo moderan karakter.

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-004

Paleta boja je siva i bijela, čime se dobila neutralna baza za dizajn interijera. Dnevni boravak je prozračan i svijetao, s nekoliko prozora s pogledom na mirno susjedstvo Olivedalsgatan. Stan na visokom katu nudi prekrasan pogled na susjedne fasade i krovove.

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-005

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-006

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-007

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-008

Stara kuhinja bila je odsječena od ostatka stana, a rušenjem zida povezana je s dnevnim boravkom. Sada je to središte stana, kreativno mjesto gdje domaćini mogu pripremati jela dok se druže s gostima.
[Fotografije: Alvhem]

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-009

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-010

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-011

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-012

moderan-svedski-studio-apartman_uredjenje-doma-013