Moderan talijanski dizajn kuhinja iz Arclinea-e

Talijan Arclinea nudi vrlo zgodne ideje za dizajn kuhinja u svojem katalogu. Bilo da vaš dom jednostavno ne dopušta velik kuhinjski prostor, ili želite vašu kuhinju organiziranu tako da je sve lako dostupno bez obzira što vam je potrebno, ovi moderni prostori daju rješenja za najčešće kuhinjske nedostatake.

Neki dizajni kuhinje odmah prikazuju većinu elemenata, dok ostali projekti pružaju potpuno skriveni prostor s pomičnim vratima čineći prostor univerzalnim, a za neke prostore možemo reći i da su nerealno veliki za kuhinju. S gledišta korištenog materijala, većinom su tu drvo i kamen, s modernim detaljima nehrđajućeg čelika. Svaki dizajn kuhinje je prepoznatljiv, a tvrtka kaže da su lako prilagodljivi svakom prostoru.

Dizajn kuhinja – Thea

Profil koji razdvaja vrata koji je također zgodno rješenje za otvaranje jedinica: to je prepoznatljiv element na Thei, koji dijele i drugi modeli iz prošlosti koji su uspješno napisali priču o Arclinei. Sada, zahvaljujući nizu detalja i projektnih izbora koje je Antonio Citterio dodao iznimnoj praktičnosti i estetskom minimalizmu tipičnom za kuhinje bez ručki, Thea omogućuje dizajn i “Wet” i “Show” kuhinja. Ovaj dobro definiran koncept u skladu je s trendom koji kuhinju dijeli na dvije različite, ali komplementarne zone: prvu s fokusom na posao, drugu više za druženje i zamišljenu za dnevni boravak. Savršeno integrirana u Kolekciju kao dio jedinstvenog kohezivnog projekta, Theine veze s poviješću i filozofijom tvrtke vidljive su čak i u njenom nazivu, posuđenom iz prve kuhinje Arclinea šezdesetih godina.

Dizajn kuhinja – Lignum et Lapis

Glavni akteri Lignuma et Lapisa su kamen i drvo: materijali koji se koriste isključivo za dizajn i kreativnost. Formalni studij i tehnologije omogućili su proizvodnju otoka, radnih ploča i radnih stolova od kamena: pravih fizičkih industrijskih skulptura. Neobična vrata naglašavaju finoću prirodnog drva svojim ekskluzivnim dizajnom lamela u različitim širinama i udaljenostima. Dostupan je u raznim završnim obradama: ariš, mahagonij, nordijski hrast i u svim bojama lakova iz kolekcije.

Dizajn kuhinja – Convivium I

Convivium je otvoreni prostor, kuhinja kao agilno organizirani prostor, gdje zajedničko druženje svaki dan iznova postaje mjesto gdje se čitav niz konkretnih radnji – pohranjivanje, priprema, kuhanje – pretvara u rituale i emocije. Mirisi u kuhinji govore o poznatim pričama ili dalekim mjestima, stari recepti se prenose, a novi eksperimentiraju i što je najvažnije, svi zajedno jedu za velikim stolom. Convivium uređuje zidove prostorije koja postaje topla, gostoljubiva i funkcionalna, s otočnim stolom u sredini i policama s baldahinom koji se protežu po cijeloj prostoriji u visini okvira za slike.

Dizajn kuhinja – Convivium II

Profinjeni materijali, pozornost posvećena detaljima, sofisticirani oblici boja i dosljednost oblika: to su karakteristike kuhinje s tradicionalnim rasporedom, ali s jedinstvenim, ekskluzivnim elementima dizajna. Tikovina daje nevjerojatan dodir: kao zidna obloga, kako bi se istaknule dodatne zidne i otvorene zidne jedinice te kao glavni materijal za stol Era big peninsula. U sredini, radno područje: debela mramorna radna ploča s udubljenjem, elegantna vrata Convivium i stražnja ploča s dodacima s Mensolinea policom i Mensoluce policom. Ove ekskluzivne police Arclinea koncentrirana su fuzija različitih funkcija, od sustava reflektora do usisavanja dima do urednog skladištenja malih svakodnevnih predmeta. S desne strane, zid s dodacima s pećnicama, hladnjakom i smočnicom, te Wic kutnim elementom, praktičnom ugrađenom ostavom.

Dizajn kuhinja – Principia

Za ovaj dizajn kuhinja Antonija Citteria, Arclinea počinje od suštine, s temeljnim principima kuhinje, prerađenim: novom tehnologijom čelika i rezanjem prirodnog drva. Izvanredan rezultat leži u poveznici ovih osnovnih principa, koji pokazuju nešto apsolutno originalno: novi smjer u dizajnu interijera, novi smjer za kuhinjski namještaj, kroz neviđene kombinacije materijala i boja.

Principia spaja zrnato drvo u “hrapavoj” završnoj obradi s nehrđajućim čelikom u inovativnim bojama nastalim PVD (Physical Vapor Deposition) tehnološkim postupkom. Prirodni materijali, inovativne proizvodne tehnologije i umjetnički detalji u međusobnom dijalogu i s evolucijom radnih zona. Rezultirajuće nove jedinice, komode i namjenske jedinice za pohranu se zatim interno razvijaju kako bi postale prave radne zone.

Dizajn kuhinja – Gamma

Gamma je kuhinja posvećena novom tržištu, novom svijetu koji traži pristupačan osobni luksuz, za svakodnevnu upotrebu, ali uvijek izvanredan. Gamma je ‘koncept kuhinje’ koji pruža jednostavne, fleksibilne, jasne odgovore na stvarne potrebe dizajna s velikim izborom završnih obrada i gotovo neograničenim potencijalnim kombinacijama. Gamma je stvorena 2013. godine kao evolucija Gamme 30, uspješnog, povijesnog proizvoda Arclinea iz 1970. Danas je to potpuni asortiman, koji seže na sve strane kako bi se pomiješao i uskladio sa svim proizvodima u kolekciji i integrirao sve njihove aspekte tvar, dizajn i arhitektura.

Ps. OVDJE pogledajte 25 Ideja za kuhinje – Bijela i drvo.

Kako vam se sviđa stil dizajn kuhinja Arclinea-e? Biste li uvrstili njegov stil i dizajn pri uređenju vaše kuhinje? Pišite nam u komentarima, želimo čuti vaše mišljenje!

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com