Muževno gnijezdo u Brooklynu

muzevno-gnijezdo-u-brooklynu_uredjenje-doma-001

Dizajner modnih dodataka Adam Davidson preuredio je svoj potkrovni stan otvorenog tlocrta od 90 četvornih metara izgradnjom polupregradnih zidova, kako bi iz tlocrta izdvojio kuhinju i spavaću sobu. Cijeli stan preuređen je funkcionalnije i dotjeranije u moderan rustikalni dom sa stilom sredine stoljeća. Ili, kako sam dizajner kaže: “Stan je postao malo manje shabby, a više chic.”

muzevno-gnijezdo-u-brooklynu_uredjenje-doma-002

U dnevnom boravku pažnju privlači crveni samostojeći kamin iz 1960-ih, kupljen na Craigslisti. U blizini stoji unikatni, ručno rađeni stolić za kavu, izrađen od drvene kutije, cementnog bloka i kotačića. Dva obnovljena vintage stolca od nehrđajućeg čelika i kože suprotstavljeni su niskom, crnom kauču iz BoConcepta.

“Stan je postao malo manje shabby, a više chic.”

muzevno-gnijezdo-u-brooklynu_uredjenje-doma-004

U susjednoj blagovaonici možemo pronaći još nešto s Craigsliste – trešnjin kredenc, dizajn Renza Rutilija iz 1950. godine za Johnson Furniture. Odlično se slaže sa stolom i stolcima u skandinavskom stilu. Iznad stola visi velika George Nelson svjetiljka.

muzevno-gnijezdo-u-brooklynu_uredjenje-doma-005

Unatoč maloj kuhinji, veliki prozor stvara osjećaj prostranosti. Moderna kuhinja je dobro opremljena, s loncima koji vise s kuka, zbirkom kulinarskih noževa pričvršćenih magnetnom trakom i talijanskim espreso aparatom na pultu.

Cijelo potkrovlje ispunjeno je predmetima, uspomenama s putovanja i fotografijama koje vlasnicima imaju posebno značenje.

muzevno-gnijezdo-u-brooklynu_uredjenje-doma-003