Najbolji besplatni programi za uređenje interijera vašeg doma

Donosimo vam najbolje besplatne programe za uređenje doma!

Kad pretražujete web stranice o arhitekturi, dizajnu interijera te uređenju doma trošite bezbrojne sate na planiranje vašeg životnog prostora. Ne biste li voljeli prvo planirati virtualno?

Postoje aplikacije, knjige i upute koje možete kupiti ali na našem popisu pogledajte najbolje besplatne online virtualne programe za planiranje i dizajniranje uređenje interijera svog doma, sobe, kuhinje, kupaonice i uredskog prostora, bez potrebe za prethodnim znanjem o dizajnu.

U ovom slučaju najbolje znači – lako za korištenje, bez ikakvog znanja o korištenju programa za prostorno planiranje. Najbolje se odnosi i na jednostavnost postizanja više od jednog zadatka, kao na primjer odabir iz galerije dekora i završne obrade te uređivanje soba i prostora. Ono što je najvažnije, svi su besplatni i spremni za vas. Isprobajte boje, premjestite zidove, a sve to bez ikakve kupnje!

Ako ste zainteresirani za dizajniranje svog doma, prema vašim potrebama i željama, svakako isprobajte besplatne online programe za dizajniranje interijera vašeg doma koje vam donosimo u nastavku.

1. IKEA Kitchen Planner

Poželite li ikad, dok listate IKEA-in katalog, vidjeti kako bi neka polica ili stol izgledala u vašem prostoru? IKEA ima besplatan softver koji vam omogućuje planiranje interijera vaše nove kuhinje, mijenjanje modele aparata, ormarića i drugih elemenata IKEA kuhinje bez napuštanja svog računala.

Jednostavan za korištenje, alat za planiranje omogućuje konfiguriranje svog tlocrta, odabir komponenti iz IKEA-ine galerije namještaja i dekora, a u programu je zatim moguće izračunati cijenu i ispisati popis za lokalnu IKEA trgovinu te unaprijed lako možete saznati koliko će vaša kuhinja koštati.

IKEA je godinama lider u pristupačnom uređenju doma, namještaja i sada nevjerojatnim kuhinjama. Upisivanjem veličina prostora te otvora (vrata i prozori) možete planirati raspored prostora i hoće li ormarići, aparati i IKEA-ini proizvodi za organizaciju prostora zadovoljiti sve vaše potrebe.

Na istoj stranici možete isprobati i druge programe iz IKEA kolekcije – planer spavaće sobe, kupaonice, ureda te planeri elementima kolekcija PAX, BESTÅ/UPPLEVA i STUVA.

2. Design A Room

Mrzite li kad morate pokupiti na desetke uzoraka materijala u nekoliko trgovina te kod kuće isprobati sve kombinacije u svom prostoru? Problem je riješen! Armstrong ima lijep 3D virtualni program koji vam omogućuje isprobati različite kombinacije boje parketa, ormarića, stropova, zidova, pa čak i radnih ploča, sve iz udobnosti svog doma.

Design a Room, besplatni online 3D alat, omogućuje vam odabrati sobu u svom domu, a zatim odabrati stil (u rasponu od suvremene, preko tradicionalne do globalne fuzije) i poigrati se bojama, teksturama i dezenima. Odabir dezena u sobi može biti težak zadatak, ali Armstrong vam omogućuje odabir iz njihove galerije, pa vam čak i omogućuje odabir pogodne boje zida – odaberite boju koja se odlično slaže s trešnjinim drvom ormarića ili podnim keramičkim pločicama od oniksa na katu.

Ovaj alat za dizajn interijera je za one koji projektiraju dizajn sobe i žele vidjeti rezultate prije realizacije! Najbolja stvar kod ovog besplatnog online 3D alata je mogućnost saznati informacije o proizvodima prije nego ih kupite. Armstrongova knjižnica podnih i stropnih elemenata nudi vam edukaciju o proizvodu. Na primjer, pri odabiru kupaonice, kao što smo vidjeli u primjeru gore, napomena kaže da se parket ne preporučuje za primjenu u kupaonici. To omogućuje korisniku dobivanje realnije slike, a ne samo slaganje prostorije koja izgleda cool, ali nije funkcionalna!

3. Homestyler

Autodesk , tvorac AutoCAD-a , Revit i 3ds Studio Max poznati su po svojim profesionalnim programima za dizajn i projektiranje zgrada. Oni također imaju odličan program za planiranje prostore doma/ureda/stana imena Homestyler. Ovaj program je lak za korištenje i ne zahtijeva formalno obrazovanje kao i drugi profesionalni programi koje nude.

Da bi napravili tlocrt, jednostavnim klikom miša stvarate, određujete dimenziju, pa čak napravite i kose zidove unutar svog dizajna. Nudi vam se veliki izbor vrata i prozora i ne zahtijevaju prethodno znanje o vrstama, razmacima i slično. Kod Homestyler-a je zgodno da se može koristiti besplatnu verziju ili kupiti profesionalnu verziju (Homestyler PRO).

Alati za opremanje i uređivanje omogućuju vam da u plan povučete i ispustite ormariće, aparate, namještaj i svaki dekor kojeg se možete sjetiti. Zatim prilagodite svoj ​​prostor s tepisima i detaljima pravih proizvođača. Izaberite iz ponude Flor, Sherwin Williams, Kohler i popisa ostalih kako bi postigli pravi izgled i dojam vašeg prostora.

Nakon što je vaš projekt gotov možete ga ispisati, a program nudi i ispis kupovne liste za sve elemente koje ste stavili u vaš dizajn. Želite li podijeliti svoje ideje s prijateljima širom svijeta? Homestyler vam omogućuje objavu na bezbroj društvenih stranica. Facebook, Stumble upon, e-mail a možete podijeliti svoje ideje ili surađivati s drugima ​​oko promjena i poboljšanja!

4. Sweet Home 3D

Ovaj 3D vizualni program idealan je za sve one koji žele više mogućnosti prilagodbe od prosječnog programa za planiranje interijera. Online program je besplatan uz registraciju. Za naprednije verzije Sweet Home 3D također može skinuti na računalo za kasnije spremanje, izvoz i obradu planova svoje kuće.

Sučelje je složeno u 4 dijela:
1) Katalog namještaja u gornjem lijevom kutu vam omogućuje brz odabir komponenata po imenu. Slično kao kod Windows Explorera, navigacijsko stablo omogućuje korisniku da povučete i ispustite komponente izravno u tlocrt.
2) Tlocrt pokazuje u 2D obliku u kojem su smješteni zidovi, prozori, vrata i namještaj.
3) 3D prozor prikazuje vaš plan u 3D modu odmah nakon promjena u tlocrtu. Ovaj pogled će pomoći korisnicima koji trebaju pomoć pri vizualiziranju plana dok dizajniraju.
4) Konačno, popis elemenata namještaja prikazuje dimenzije, veličinu itd. svake od komponenti. To pomaže pri postavljanju namještaja na točne veličine koja vam je potrebna.

Bonus ovog programa omogućuje vam prilagodbu 3D modela namještaja, ako u ponuđenom katalogu ne možete pronaći ono što vam je potrebno. Uvezite vlastite modele izravno u svoj tlocrt. Možete uvesti i vlastiti tlocrt te po njemu nacrtati model na kojem ćete dalje raditi, tako da nemate nikakvih nedoumica. Za one koji su zainteresirani za šetnju kroz osmišljen prostor, kamera vas može provesti stazom koju postavite kroz tlocrt. Ovaj program može biti jednostavan, ali ima i napredne mogućnosti za one koji žele više od svog 3D iskustva virtualnog planiranja.

5. RoomSketcher

RoomSketcher je online program koji smo već obradili u našem članku RoomSketcher – pomoć pri uređenju doma – jednostavan je za upotrebu i u svojoj osnovnoj verziji – potpuno besplatan. Jednostavan je za korištenje, a vama će pružiti mogućnost osnovnog dizajna, ili redizajna, vašeg prostora.

Možete nacrtati samo jednu prostoriju ili odmah cijeli stan. Cijelo sučelje je vrlo jednostavno za upotrebu. Sve se radi na principu drag-and-drop. Dolazi s velikom kolekcijom postojećih modela namještaja koji jednostavno odvučete na poziciju u planu te tako vrlo lako možete namjestiti prostor po svojoj želji, promijeniti raspored namještaja i na kraju snimiti 3D slike prostora.

6. Arrange-a-Room

Program Arrange-a-Room omogućuje vrlo jednostavno mijenjanje oblika prostorije, prilagođavanje veličine namještaja, eksperimentiranje sa stilom i bojama te još mnogo toga. Ima i par loših karakteristika – teško se namještaju točne veličine prostorije, ograničena ponuda modela namještaja, potrebna je registracija.

7. 3Dream

3Dream čini planiranje i uređenje vašeg prostora vrlo jednostavnim. S velikom ponudom modela, tekstura i materijala u galeriji možete lako stvoriti odličan 2D i 3D dizajn sobe te ga podijeliti sa svojim prijateljima.

8. SmartDraw

SmartDraw je paket programa za vizualnu grafiku i prezentacije. Grafički izbor uključuje grafikone i grafove, kao što su graf projekta, rokova, marketinške karte i dijagrami toka. Pod dijagramima toka možete naći tlocrte i pojedinačne planove soba.

Ovaj program vam omogućuje dizajn, prilagodbu i prezentaciju crteža na početnoj i profesionalnoj razini. Koristite ovaj program za planiranje uredskog prostora, apartmana, pojedinačne sobe, pa čak i cijelih katova zgrada. SmartDraw je idealan za pojedince ili tvrtku koja ne želi potrošiti puno na programe za dizajn prostora. Program nudi besplatno probno razdoblje, a ako ste zadovoljni možete kupiti cijeli program.

Uz njegov gotovo beskonačan izbor namještaja, automobila, građevinskog materijala te predinstaliranih planova, SmartDraw nudi puno za malo novca. Ako ste računalno spretni i uživate ​​u dodavanju mnoštva sadržaja i specifikacija u svoj dizajn, ovaj program je savršen za vas.

 

* Programi koji slijede su za one pojedince koji ne žele potrošiti puno vremena na računalu, a žele skicirati crtež za izvođače radova, majstore ili samo žele imati tvrde linije, a ne rukom nacrtanu skicu.

 

9. Small Blue Printer: Floor Planner

Floor Planner online je jednostavan, ali učinkovit način za izradu tlocrta. Često imate ideju i nedostaje vam tlocrt, zar ne? Ovaj program pruža vam mogućnost izradu tlocrta povlačenjem i ispuštanjem zidova, prozore i vrata. Prednost ovog programa je što ne zahtijeva prethodno znanje o dizajnu ili dekoru. Jednostavno učitajte, ispustite i ispišite!

10. Small Blue Printer: Garden Planner

Obradili smo devet najboljih besplatnih online vizualnih programa za postavljanje tlocrta, namještaja i dekora – ali što s vrtom? Od kreatora Floor Planner-a dolazi Garden Planner, alat za online dizajn vrta koji vam omogućuje da odaberete krajolik i dizajnirate njegov izgled.

Slično skiciranju tlocrta, planer vrta vam omogućuje dizajniranje i postavljanje zidova, namještaja i biljaka, sve u jednom radnom prostoru. Kliknite na komad namještaja kako bi vidjeli njegove dimenzije i boju te ju lako promijenili iz izbornika boja i nijansi kako bi prilagoditi svoj dizajn dekoru vašeg prostora u vrtu.

Postavite puteljke, ograde, vodene elemente i biljke u izgled koji će predstavljati vašu viziju, ili ga samo koriste za razradu ideja i zabavu. Jednom kad ste zadovoljni s dizajnom program će pobrojati biljke i elemente krajolika za procjenu cijene i izradu popisa za vaš vrtni centar.

Ima dosta besplatnih online 3D virtualnih programa koji će vam omogućiti planiranje, dizajn, crtanje i prikaz prostora. Ovisno o vašoj vještini, cilju i kako želite predstaviti svoje konačne crteže, postoji program savršen za vas. Sljedeći put kad se želite igrati i maštati ili imate dom koji želite prilagoditi prema vašim osobnim specifikacijama, pregledajte ovaj popis Deset najboljih, besplatnih online virtualnih programa i alata za uređenje doma.

 

Kako vam se sviđa ovaj članak? Pregledajte ove super aplikacije i programe i vjerujemo da će vam puno pomoći oko uređenja svoga doma!

Please follow and like us:

1 thought on “Najbolji besplatni programi za uređenje interijera vašeg doma”

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com