Modularan obiteljski stan s mnogo razigranog prostora

Ovaj svestrani, razigrani dom za mladu obitelj osmislio je studio za dizajn interijera Ruetemple. Kod obitelji s razigranom djecom, važno je kreativno razmišljanje i pametno planiranje, a ne samo stilski izbor. Dok je osnova ovog malog obiteljskog doma vrlo obična, arhitekti iz studija Ruetemple ostvarili su mnogo u 80 četvornih metara tlocrta, zahvaljujući genijalnoj primjeni pametnog, modularnog namještaja. Neka od ovih rješenja za uštedu prostora mogu bilo koji stan pretvoriti u pravi dom iz snova.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-001

Najprilagodljivija značajka ovog doma je nevjerojatan, modularan dio za sjedenje u dnevnom boravku. Sastoji se od sedam pojedinačnih jedinica na kotačima, što omogućuje jednostavan aranžman i re-aranžman koji odgovara potrebama toga dana.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-002

Ako raspršimo male fotelje i tabureiće, soba može prihvatiti male grupe na druženje – idealno za intimnu zabavu ili obiteljsko okupljanje. Također su idealne za odmor nakon zabave.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-003

Svi dijelovi se međusobno povezuju te mogu stvoriti super-kompaktan kvadrat za sjedenje. Ovaj raspored može poslužiti kao bračni krevet za goste ili kao veliko, udobno mjesto za gledanje filma, s prostorom za kokice na stolu u sredini.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-004

Usmjeren na zaslon televizora ili projektora, namještaj uopće ne zauzima puno prostora, ali je i dalje savršeno funkcionalan!

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-005

Blagovaonica također ima par zanimljivih značajki. Stol visi s lanca na stropu, a s druge strane oslonjen je na zid. Stol se može skinuti kad obitelj treba više prostora za zabavu.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-006

Čak i zidovi pružaju neograničene mogućnosti prilagodbe, jer su premazani bojom za ploču. Roditelji mogu koristiti ovaj prostor za zapisivanje popisa namirnica, a djeca se mogu razigrati s originalnim umjetničkim djelima.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-007

Jednostavno drvo i bijeli materijali interijera stvaraju funkcionalne i lijepe elemente.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-008

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-009

Beskrajne mogućnosti! Na slici gore nalaze se neki od potencijalnih načina za korištenje ove sjedeće garniture, s lijeva na desno: ušteda prostora, večer s obitelji, film, igre na ploči, gosti, neformalna druženja, praktičnost, kreativnost i svestranost.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-010

S ovakvim uzbudljivim domom, spavaća soba za odrasle služi kao mirna odstupnica. Prirodni materijali i izložena cigla imaju određen umirujući organski šarm. Krevet sadrži obilje prostora za pohranu kako bi soba ostala uredna.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-011

Soba za dvoje male djece je nevjerojatna. U prostoru manjem od 16 četvornih metara, modularne dječje ljestve za igranje u sredini daju znatan okomiti prostor za igru. Šareni volumen razdvaja dva spavaća područja, omogućujući mlađem i starijem polubratu miran suživot.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-012

Radni stolovi zauzimaju obje strane penjajućeg razdjelnika, pokazujući potrebnu ravnotežu između posla i igre.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-013

Na jednoj strani sobe rafiniran potkrovni prostor daje starijem polubratu lijepo mjesto za spavanje i učenje. Stepenice izrađene od ladica koje vode do kreveta i police nude dovoljno mjesta za pohranu. To je lijep, zreo izgled koji se dobro suprotstavlja divljoj zoni za igranje.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-014

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-015

Središnji volumen sadrži mnoga tajna mjesta koje će svako dijete voljeti. Nevjerojatno je koliko dodatnog prostora pruža ova kreativna struktura – da ne spominjemo neograničene mogućnosti za maštovito igranje. Sjećanja stvorena ovdje sigurno traju cijeli život.

nevjerojatno-modularan-obiteljski-stan-s-mnogo-razigranog-prostora_uredjenje-doma-016