Novi život potkrovlja

“A Touch of Chanel” je stambeni projekt u Zürichu u Švicarskoj, kreiran u studiju Daniele Claudio Taddei Architect. Ovo je jedno od prvih potkrovlja u gradu još iz 80-ih – bilo je potrebno dovesti ga u ovo stoljeće.

Kako bi zadržali otvoren osjećaj velikog prostora, kupaonicu je zamijenila staklena kutija, koja također sadrži i novu praonicu rublja, kao i WC za goste.

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-02

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-03

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-04

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-05

Podni otvori prekriveni su staklom, kako bi propuštali svjetlost. Stube su zamijenjene, a postojeći drveni pod je tretiran obojenim pigmentom.

Kuhinja je proširena s radnom pločom od nehrđajućeg čelika. Svjež, moderan i elegantan izgled postignut je vrlo puritanskom, hladnom i čistom igrom bijele, bež, sive i smeđe boje.

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-06

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-07

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-08

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-09

Napetost je stvorena kontrastom različitih materijala, poput stakla, betona i kašmira. Obojeni akcenti dobiveni su s nekoliko jednostavnih elemenata namještaja.

Crni okviri oko stakala u šali su nazivani “dodir Chanela”, referiravši se na klasična Chanel odijela.

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-10

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-11

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-12

novi-zivot-potkrovlja_uredjenje-doma-13