Obiteljski stan koji će se svidjeti djeci

Ovaj zadivljujući stan za mladu obitelj s djecom u Moskvi obnovili su dizajneri iz Ruetemple Architects. Klijenti su željeli svijetli i udoban stambeni prostor, uz potpunu transformaciju zapuštenog tavana u dječje carstvo. Dok dizajn odgovara sofisticiranom ukusu roditelja, raspored skriva niz uzbudljivih mogućnosti samo za one najmlađe. Rezultat je nevjerojatno igralište ispunjeno iznenađenjima i čudima na svakom koraku – s dosta minimalističkog dizajna za one željne inspiracije. Ovo je prekrasan obiteljski dom u kojem svatko može pronaći nešto za sebe.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-000

Razgledavanje započinjemo s čistom i jednostavnom kombinacijom dnevnog boravka i kuhinje. Razlike u materijalima stvaraju vizualni jaz među njima. Iako dnevni boravak sadrži tople, udobne boje, kuhinja poprima nešto jaču jednobojnu temu sa sivim podom i radnim pločama od škriljevca.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-001

Drveni podovi i čiste bijele površine određuju ton ostatka kuće, ali osebujne drvene letvice postavljaju pozornicu za nevjerojatne stvari koje dolaze. Unatoč tome što se dekor čini vrlo jednostavnim, svaka soba ima više maštovitih značajki.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-002

Ovdje druga zabavna soba pruža djeci mjesto za gledanje crtića i igranje, bez ometanja roditelji ili gostiju u donjem prostoru. Već su uzurpirali i zid na desnoj strani, koji služi kao crtaća ploča – ništa nije bolje od originalnog umjetničkog djela!

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-003

Ured je nevjerojatno svijetao i funkcionalnan, zajedno s obilnim prostorom za pohranu s desna i velikim krovnim prozorima. Ova razina stana ima nevjerojatne drvene podove, s prepoznatljivim šarama.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-004

Položaj prozora može imati veliki utjecaj na produktivnost. Ovi prozori dopuštaju jasan pogled na nebo, ujedno sprečavajući ometanja s ulice. Oni čuvaju privatnost noću, ali ostaju otvoreni prema zvijezdama.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-005

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-006

Ljestve vode do mreže za djecu. Zamislite pogled odozgo! Neograničeno kretanje znači neograničenu maštu i beskrajne mogućnosti za igru.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-007

Nevjerojatni kreveti na kat! Šuplje stepenice s lijeve strane nude obilje prostora za pohranu cipela i ostalih potrepština, a zidne kutije nude prostor za sve ostalo.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-008

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-009

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-010

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-011

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-012

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-013

Prvi ured prikazan u ovom članku nalazi se odmah uz dječju sobu – idealan je za učenje ili za rad roditelja dok ujedno paze na djecu.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-014

Ogromne vreće za sjedenje pružaju lijepo mjesto za odmor ili čitanje, okupano u suncu.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-015

Konačno, stigli smo do mirnog utočišta za roditelje. Drvene letvice na zidu sjajan su način prenamjene ostatka građe – super pristupačan “Uradi sam” DIY projekt pogodan za svaku sobu.

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-016

obiteljski-stan-koji-ce-se-svidjeti-djeci_uredjenje-doma-017