Osvježavajuća kuća u Grčkoj

Ova osvježavajuća kuća nalazi se u masliniku posađenom na početku 16. stoljeća. Ima prekrasnu terasu koja poziva vlasnike i goste na opuštanje i uživanje, s garniturom za sjedenje i prozračnim zavjesama koje, po potrebi, štite od povjetarca i sunca.

Ovaj prekrasan prostor također nam omogućava opuštanje u prekrasnom, velikom bazenu.

Kuću je projektirala arhitektonska tvrtka Ark4lab of architecture. Kuća je izgrađena između 2014. i 2016. godine, a nalazi se na Thassosu, grčkom otoku u najsjevernijem dijelu Egejskog mora, u blizini Grčke obale Trake.

Rezidencija u obliku slova L, s vidljivo odvojenim funkcionalnim volumenima, prostire se na dvije razine. U prizemlju se nalazi zajednički prostor prostranog dnevnog boravka i kuhinje, kupaonica i dvije spavaće sobe. Na prvom katu nalazi se glavna spavaća soba s vlastitom kupaonicom.

Its simple decoration is perfectly matched with its location, since it was done including furniture of simple materials that reflect freshness. In the same way, the decorative details used maintain that rustic touch of the area.

Jednostavna dekoracija savršeno odgovara lokaciji, uz upotrebu namještaja jednostavnih materijala, koji odražavaju svježinu. Na isti način korišteni dekorativni detalji održavaju rustikalni dodir područja.

Izvor: https://www.homedsgn.com/