Pergole u vrtu za ljetni odmor

Mnoge kuće imaju otvorena dvorišta i vrtove. Neki urede vrt kako bi postigli opuštajući osjećaj, ali znate li da postoji još jedan dobar način za poboljšanje izgleda vašeg dvorišta zadržavajući njegov ​​mir? Osim sadnje prekrasnog bilja i lijepih šetnica, u vrt možete postaviti zasebnu strukturu; pergola dodaje čar vašem dvorištu. Uz to ona može biti odlično mjesto za odmaranje, posebno ako ste ljubitelj opuštanja na svježem povjetarcu s pjevom ptica oko vas.

Pergola ili sjenica je dio vrta koji pruža hladovinu na nogostupima, prolazima ili mjestu za sjedenje i opuštanje. Ona koristi okomite stupove koji podržavaju unakrsne grede na vrhu. Dolazi u dva oblika: pričvršćena za kuću kao sjenica iznad terase ili kao samostojeća struktura. Oko pergole često se sade razne penjačice, povijuše ili vinova loza, što pridonosi još ljepšem izgledu, ali i boljoj hladovini. Danas postoje različiti dizajni pergola, pogotovo uz razvoj novih materijala. Tako često u konstrukciji pergole, osim drveta, možete vidjeti plastiku, aluminij i druge materijale. No najljepša i najprirodnija je drvena konstrukcija – takva pergola se i najbolje uklapa u ostatak vrta.

Prostor natkriven pergolom izgleda udoban i uredan. Dakle, ako ste umorni od pogleda na vaš dosadan vrt, uljepšajte ga pergolom.

 

George Desipris from Unsplash

 

Huy Phan from Unsplash

 

Igor Rodrigues from Unsplash

 

Jan Canty from Unsplash

 

Jonathan Borba from Unsplash

 

Randy Fath from Unsplash

 

Shane Lynes from Unsplash

 

Toa Heftiba from Unsplash

 

Valentin Salja from Unsplash

 

Annie Sprat from Unsplash

 

Arcwind–OKp from Unsplash

 

Aron I from Unsplash

 

Brice Curry from Unsplash

 

Bryan Agua from Unsplash

 

Charlie Gallant from Unsplash

 

Chloe Frost Smith from Unsplash

 

Florian Schmidinger from Unsplash

 

Cory Bjork from Unsplash

 

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com