Pergole u vrtu za ljetni odmor

Pergole u vrtu za ljetni odmor

Mnoge kuće imaju otvorena dvorišta i vrtove. Neki urede vrt na taj način kako bi postigli opuštajući osjećaj , ali znate li da postoji još jedan dobar način za poboljšanje izgleda vašeg dvorišta zadržavajući njegov ​​mir? Naravno da postoji! Osim sadnje prekrasnog bilja i drugim značajkama, u vrt možete postaviti strukturu. Pergola može dodati dodatnu čar vašem dvorištu. Osim toga, ona također može biti odlično mjesto za boravak, posebno kada ste ljubitelj opuštanja na svježem povjetarcu s pjevom ptica oko vas.

Pergola ili sjenica je značajka vrta koja pruža hladovinu na nogostupima, prolazima ili mjestu za sjedenje i opuštanje. Ona koristi okomite stupove koji podržavaju unakrsne grede na vrhu. Često je pričvršćena za kuću kao sjenica iznad terase. Oko pergole obično se sade razne penjačice ili povijuše, često i vinova loza, što pridonosi još ljepšem izgledu, ali i boljoj hladovini. Danas postoje različiti dizajni pergola, pogotovo kad raste upotreba novih materijala. Tako često u konstrukciji pergole, osim drvenih pergola, možete vidjeti plastiku, aluminij i druge materijale. No najljepša i najprirodnija je drvena konstrukcija – takva pergola se i najbolje uklapa u ostatak vrta.

Prostor natkriven pergolom izgleda udoban i uredan. Dakle, ako ste umorni od pogleda na vaš goli vrt, uljepšajte ga pergolom.

Kako izgraditi pergolu

Donosimo Vam i kratki filmić koji će Vam pomoći ako želite napraviti pergolu uradi sam stilom.