Prekrasan dizajn stana u potkrovlju – rješenje za manjak prostora

dizajn-malog-potkrovlja

Ovaj projekt predstavlja pretvaranje potkrovlja otvorenog tlocrta u prostor predviđen za rad i stanovanje. Dizajniran od strane Huga D’Enjoya i Armanda Ilije iz studija Craft design ovaj interijer, smješten u Londonu, obećavajuće je rješenje za rastuću zabrinutost većine stanovnika – nedostatak prostora. Pronicljiv dizajn potkrovlja prezentira korištenje prostora na vrlo svjež način.

potkrovlje-blagovaonica-dizajn

Ovaj funkcionalan raspored koristi jedan jedini element u prostoru za odijeljivanje blagovaonice, spavaće sobe, dnevnog boravka i radnog prostora, dok istovremeno služi kao kupaonica i spremište. Na zid koji povezuje kupaonicu s dnevnim boravkom naslonjene su stepenice koje vode do gornjeg dijela na kojem se nalazi spavaonica i mali kućni ured, dok zid koji povezuje kupaonicu i blagovaonicu služi i kao ormar za pohranu stvari.

potkrovlje-krevet-i-radni-prostor

Obloge krova i zidovi su bijele boje – korištenjem jednog tona palete boja ostavlja vlasniku mogućnost za dodavanje osobnog štiha prostoru. Drveni pod, specifičan za londonske stanove, izolira potkrovlje od vanjskog hladnog vremena, a također održava suvremeni šarm potkrovlja.