Prekrasna obnovljena kuća u Engleskoj [s tlocrtima]

Ova prekrasna kuća nalazi se u West Woodburnu, Northumberland, na granici Nacionalnog parka u Engleskoj. Vlasnik je bio uključen u svaku fazu ovog samograditeljskog projekta uz pomoć arhitekata iz tvrtke MawsonKerr Architects. Ideja je bila stvoriti održivu i pristupačnu kuću za njegove roditelje, koji su prethodno prebivali u tradicionalnom seoskom domaćinstvu i željeli nastaviti živjeti na istom mjestu. No roditelji su također željeli imati kuću izvrsne arhitekture, koja bi bila pristupačan, udoban, visoko energetski učinkovit dom, a sve to uz korištenje lokalnih i tradicionalnih materijala na suvremen način.

Novoizgrađeni dvoetažni dio smješten je na prostoru srušene štale i povezan je s postojećom jednokatnicom, koja je pretvorena u spavaće sobe i kućni ured. Na isti način je nova zgrada održala čistu, suvremenu arhitekturu, ali s podsjetnikom na tradiciju seoskog domaćinstva i susjednih zgrada.

U unutrašnjosti vidimo da je kuća namještena sa spavaćim sobama u prizemlju i dnevnim područjima koja su smještena u jedinstvenom prostoru na katu – čime dobivamo odličan pogled na okolni krajolik.

Kuća ima velik broj prozora, dopuštajući da prirodno svjetlo dosegne svijetle i neutralno uređene interijere.

Izvor: https://www.homedsgn.com/