Prekrasna obnovljena kuća u Engleskoj (s tlocrtima)

Jeste li obožavatelj potpuno novo izgrađenih kuća ili vam je draže kada neku staru kuću obnovite i napravite svoj topli dom od iste?

Ova prekrasna kuća nalazi se u West Woodburnu, Northumberland, na granici s Nacionalnim parkom u Engleskoj. Moramo napomenuti da je vlasnik bio uključen u svaku fazu ovog samograditeljskog projekta uz pomoć arhitekata iz tvrtke MawsonKerr Architects.

Vlasnikova ideja je bila stvoriti održivu i pristupačnu kuću za njegove roditelje, koji su prethodno prebivali u tradicionalnom seoskom domaćinstvu i željeli nastaviti živjeti na istom mjestu. No roditelji su također željeli imati kuću izvrsne arhitekture, koja bi bila pristupačan, udoban, visoko energetski učinkovit dom, a sve to uz korištenje lokalnih i tradicionalnih materijala na suvremen način.

Novoizgrađeni dvoetažni dio smješten je na prostoru srušene štale i povezan je s postojećom jednokatnicom, koja je pretvorena u spavaće sobe i kućni ured. Na isti način je nova zgrada održala čistu, suvremenu arhitekturu, ali s podsjetnikom na tradiciju seoskog domaćinstva i susjednih zgrada. Odlično su to izveli, zar ne?

U unutrašnjosti vidimo da je kuća namještena sa spavaćim sobama u prizemlju i dnevnim područjima koja su smještena u jedinstvenom prostoru na katu, čime dobivamo odličan pogled na okolni krajolik.

Kuća ima velik broj prozora, dopuštajući da prirodno svjetlo dosegne svijetle i neutralno uređene interijere što je i odlično jer tako uštede na struji preko dana te izgleda puno privlačnije kada je prostor ovako osvijetljen prirodnom svjetlošću.

U nastavku pogledajte fotografije ove prekrasne obnovljene kuće!

Izvor: https://www.homedsgn.com/

Kako vam se sviđa ova obnovljena kuća? Biste li htjeli živjeli tu? Pišite nam u komentarima!

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com