Prekrasne sive spavaće sobe

Kako vam se sviđaju sive spavaće sobe? Jeste li ikada razmišljali obojati svoju spavaću sobu u sivu boju ili neki drugi hladniji ton?

Siva boja je savršena za svaki prostor sve dok se lijepo iskombinira. U zavisnostosti od nijanse, može biti svijetla i osvježavajuća, nježna i topla, tamna i muževna, ženstvena i moderna… Sve dok uzimate u obzir količine svjetlosti u sobi te veličinu prostora, ne bi vam trebao biti problem lijepo uklopiti ovu boju u svoju spavaću sobu.

Sivu boju možete lako kombinirati ostalim bojama. Najpopularnije kombinacije sive boje i ostalih su: nježne žute s tim da isto tako su u zadnje vrijeme u trendu kombinacije sive i jarke, neonske žute, puderasto roze, pastelnih nijansi plave, zelene i razne živahne boje…

Ova boja, kao kraljica neutralnih boja, napravit će da vaša spavaća soba izgleda kao idealno mjesto za odmor i relaksaciju te vam neće zadati puno problema oko dekoracija iste.

 Siva može biti popularna i ugodna boja u gotovo svakom dizajnu interijeraKompatibilna je s dnevnim boravcima, kuhinjama i kupaonicama, a vrlo dobro odgovara i spavaćoj sobi. Ovih četrdesetak dizajna sivih spavaćih soba obrađuju sive nijanse preko niza tema i rješenja.

Često u paru sa svjetlijim bojama – crvenom, narančastom ili ljubičastom, prigušene sive nijanse nadopunjuju ili stvaraju kontrast u raznim dizajnerskim rješenjima. Bilo za par ili samca, svaki od ovih projekata postavlja temu za kraj – maženje, opuštanje ili dobar san – u sivoj nijansi.

Pogledajmo ideje o uređenju sive spavaće sobe!

Zelene dekoracije te upečatljive lustere instantno podižu cjelokupni dojam ove sive spavaće sobe te promjene monotonost hladnih tonova.
Rasvjeta je također jedna od bitnijih elemenata koje trebate uvrstiti pri uređenju sivih spavaćih soba jer njima možete dati jednu toplinu svakoj sivoj prostoriji.
Još jedan primjer kako je rasvjeta bitna, u ovom slučaju to je bijelo svjetlo.
Drveni elementi se također jako lijepo uklapaju pri uređenju sivih soba te daju jednu jako lijepu toplinu cijelome prostoru.
Neutralni tonovi poput ova bež boja te zelenila u loncu se jako dobro uklapaju sa sivim tonovima.
Bijela boja u kombinaciji sa sivom, crnom te smeđom može izgledati potpuno prekrasno naročito kada se uz sve to pripazi i na rasvjetu.
Još par primjera gdje se drveni elementi prekrasno uklope sa sivim tonovima te kada se uzme u obzir i zelenilo, to je jedan cjelokupni dojam uživanja u ovoj spavaćoj sobi!
Razne dekoracije poput ove fotografije na zidu također odlično pašu u sivim spavaćim sobama.
Dodavanjem jarke boje poput ove crvene i ljubičaste je to što podiže atmosferu u ovim sivim spavaćim sobama. Definitivno se ne trebate bojati igrati se sa bojama!
Tu imamo još par primjera gdje su jarke i živahne boje uključene u dekoraciji te možete i sami zaključiti kako to odmah promjeni izgled prostora i boja.
Kako smo napomenuli i na početku, pri odabiru sivih tonova u vašem prostoru, morate pripaziti na količinu svjetlosti u prostoru. Trebalo bi biti dovoljno dnevne svjetlosti kako prostor ne bi izgledao mračno i tamno.
Jedan primjer gdje je siva boja sobe lijepo iskombinirana sa puderasto rozom te nježnom mint bojom. Fotografije na zidu, rasvjeta i ostale dekoracije su jako dobro uklopljene u cijelome prostoru.
Što mislite o sivoj spavaćoj sobi? Biste li uvrstili sive tonove u vašem domu ili ste pak tradicionalni tip koji voli klasične i toplije tonove? Pišite nam vaše sugestije te komentare na naše prijedloge!
Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com