Profinjen stan industrijskog stila

Uz trend pretvaranja skladišnih prostora u stambene, koji zbog manjka stambenog prostora u gradovima uzima sve više maha u svijetu, uzbudljiv trend zabetonirao je svoje mjesto u svijetu dizajna interijera – moderni industrijski. To je praktičan način preuzimanja izvorne strukture i funkcionalnosti prostora koji izgleda fenomenalno profinjeno kad je izveden pravilno. Ovaj prekrasan apartman ima sve raskoši modernog doma zamotane u raskošnu industrijsku temu – elegantan je, moderan i savršeno utjelovljuje urbani život.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-001

Pametan namještaj dodaje elegantan i profinjeni štih. Modularno sjedenje je odličan izbor za prostrane domove kao što je ovaj – ovaj zgodan kauč je iz Peanut B serije Maura Lipparinija. Svi dijelovi kauča mogu se razdvojiti. Zgodno, zar ne?

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-002

Beton, obloženi čelik i sirovo drvo savršeni su sastojci ove industrijske unutrašnjost. Za razliku od mnogih industrijskih interijera, ovaj ne bježi od boja – čini trenutan dojam s hladnom sivom i toplom žutom, naglašavajući nevjerojatnu energiju dizajna.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-003

Otoman je također iz serije Peanut B. Njegova jarka žuta presvlaka ima mnogo grublju teksturu kako bi bila usklađena s čvrstom estetikom kuće.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-004

Daleko u kutu dnevnog boravka smješten je mali geometrijski stolac u malenom kućnom uredskom prostoru. Ovaj vrlo originalni dizajn djelo je Konstantina Grcica, objavljenog u Magisu 2003. godine.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-005

Uska polica skrivena je u dimnjaku iznad lažnog kamina.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-006

Jedinstveni stil gazišta daju ovom stubištu vrlo moderan, industrijski izgled.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-007

Kuhinja je skoro minimalistička – jedini ukras dolazi od materijala od kojih je izgrađena, kao što su karakteristični betonski ormarići i svijetlo, prirodno drvo.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-008

Umjesto korištenja zidnog panela, dizajner se odlučio za zid od valovitog stakla. Sablasna silueta stepenica pridonosi estetici.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-010

Crvena ograda osigurava barijeru oko polukata i dodaje industrijski detalj okomitom vrtu u pozadini. Udobne ležaljke u plavoj i žutoj boji zaokružuju razigranost osnovne teme boja.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-009

Viseće žičane lampe Arika Levya privlaće pogled prema kablovima uredno složenim duž stropa. Nemoguće je sakriti cijevi i žice prilikom remodeliranja skladišta – barem ne bez nekog ozbiljnog posla – ali uredan raspored može odlično izgledati.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-011

Ovaj prostor je velika kombinacija hrapavih materijala i površina. Beton, obloženi čelik, izložena opeka i valovito staklo – sve su to relativno jeftini materijali koji zajedno izgledaju nevjerojatno sofisticirano.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-012

Postoji toliko toga što nam se sviđa u ovoj spavaćoj sobi! Valovito staklo iznad kreveta odražava puno svjetla natrag po cijeloj sobi. Opsežna knjižnica je lako dostupna po minimalističkim, drvenim ljestvama, a zgodni tabureići oblika saća pružaju više namjena.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-013

Čak i prazan prostor izgleda lijepo.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-014

Žuta i crna savršeno odgovaraju modernoj kućnoj teretani.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-015

Drvena vrata koja vode u kupaonicu imaju elegantan, nedovršeni izgled.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-016

Crno obojana cigla i ogledalo preko cijelog zida daju kupaonici ćudljiv i sofisticiran izgled. Žuto neizravno svjetlo vraćan nas na početnu, karakterističnu temu boja i doprinosi opuštenoj atmosferi.

profinjen-stan-industrijskog-stila_uredjenje-doma-017

Rešetkaste police mogu biti fantastičan DIY projekt za bilo koji industrijsko nadahnuti dizajn doma.