Prostrani dom kod New Yorka

Postoje kuće prema kojima, zbog njihovog dizajna, osjećamo određenu sklonost, a njihova topla i poznata atmosfera nas poziva da se osjećamo kao “kod kuće”.

Ovu lijepu i prostranu kuću od 450 četvornih metara, koja se nalazi u gradu Ray u državi New York, preuređena je od strane studija Joeb Moore & Partners 2014. godine. Okućnica sadrži prekrasan vrt.

Unutra nalazimo dnevni boravak s bijelim zidovima i prekrasnim drvenim podovima, kao i spektakularan kameni kamin, što svakako prostoru daje dašak topline.

Otvoreni prostori i veliki prozori omogućuju ulazak dnevnog svjetla, stvarajući jasan i svjetli  prostor.

Kuhinja u prirodnom drvu i bijelih radnih ploha, popraćena je lijepim kutkom za doručak u istim tonovima. Cijeli prostor pokazuje jednostavnost i dobar ukus.

 

Ista kombinacija boja nastavlja se u blagovaonici – bijela s prirodnim drvom. Prekrasan, debeli, drveni stol okružen je stolcima od bijele tkanine. Vrlo dobro osvijetljen prostor s, opet, istančanim ukusom.

Drvene stepenice vode nas gore, uz kameni zid i stakleni prozor, kroz koji ulazi prirodno svjetlo i osvjetljava prostor. Dolazimo do spavaćih soba, koje izgledaju udobno, pozivajući nas da se opustimo i odmorimo.

Izvor: https://www.homedsgn.com/