Prozračan stan u Kijevu

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-004

Smješten u Kijevu u Ukrajini, ovaj stan od 127 četvornih metara dizajnirala je Alena Yudina. Ovaj projekt ima svoj jedinstven i poseban karakter. Ukrasni jelen, čempresi i jagode daju nam dašak svježine.

Monokromatski raspon boja, hladne boje, jednostavne linije i uredni namještaj – stalna jednoličnost je ono što razlikuje ovaj stan od drugih. Kontrast crne i bijele s kožnim i lanenim elementima, kao korištenje drvenih tekstura, pomaže stvaranju vizualne čistoće. Svaki od tih elemenata nalazi svoje mjesto u svakoj sobi.

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-006

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-009

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-010

Nema puno detalja, ali čipkaste zavjese s ružama i vrpce na jastucima stvaraju ne samo moderan stil, već i apartman s elegantnim interijerom.

Elementi stana s najvećim umjetničkim učinkom su jeleni – slike stoje samostalno na podu i vise na zidovima u hrastovim okvirima, dizajnirani od strane kijevskog umjetnika Katja Berlova.

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-011

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-012

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-013

U dizajnu interijera su korišteni poznati brendovi: Zuccheti / Kos (sanitarna oprema), Tacchini (fotelje i kreveti), Arbonia (radijatori), Cerim i Bardelli (pločice), La Lampe Gras (dekorativne francuske svjetiljke), Mooshop (posteljina), Gubi (namještaj i dekor). Također čovjek koji inspirira dizajnericu, Marcel Ossendrijver, sa svojim brandom M.OSS design (svjetiljke) iz Nizozemske. I namještaj marke Fredericia, poznatog danskog dizajnera Borgea Mogensena u blagovaonici.

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-014

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-017

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-018

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-019

Zajedno sa stranim proizvođačima namještaja u interijeru nalazimo i ukrajinske marke namještaja i dekora, brendove za koje dizajnerica doista vjeruje da će biti vrlo uspješni. Neki od njoj omiljenih brendova su: Odesd2 (mladi industrijski dizajneri iz Kijeva), “LoveMosaic” (mozaik radionica u Dnepropetrovsku – mozaik pločice s pticama) i neki ukrajinski dizajneri poput Marte Servetnik, čija se klupa na ulazu savršeno uklapaju u viziju tog prostora.

Fotografije ljubaznošću Alene Yudine

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-020

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-021

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-022

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-023

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-025

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-028

prozracan-stan-u-kijevu_uredjenje-doma-029